Dündar iddialara yalan diyemedi

Dündar iddialara yalan diyemedi

Uğur Dündar eşi hakkında ortaya atılan iddialara sert karşılık vermiş ve ispatlayın intihar ederim demişti. Uğur Dündar önceki gün ortaya çıkan belgelere cevap veremedi.

Vakit'in Uğur Dündar'la ile ilgili ortaya çıkardığı gerçekler gündeme bomba gibi düşerken; Yasemin Baradan'ın; Uğur Dündar'ın iddiasının aksine yanında kocası olmadan aylarca yurt dışında kaldığı anlaşılıyor. Yurtdışına çıkış kayıtları incelendiğinde Dündar'ın eşi Yasemin Baradan yanında kocası olmadan bazen, 17 ay, 5 ay, bir ay, bazen de 12-13 gün yurt dışında kalmış...

İDDİALARA CEVAP VEREMEDİ

Vakit'in işte bu haberi, dünün en çok konuşulan konusu olurken; Uğur Dündar; Star TV'nin ana haber bültenini "kendi özel meselesi" için kullanıp, Vakit'e cevap vermeye çalıştı... Ancak olayın ne doğruluğunu itiraf etti, ne de "yalan" diyebildi... Sadece ve sadece, "şablonlaşmış" ve artık "iyice bayatlamış" kavramlarla, isim vermeden Vakit'e saldırdı... Dündar'ın, "Vakit'e bizzat cevap vermek" yerine, "yandaş" bir internet sitesini "maşa" olarak kullanması da dikkat çekti.

Olay hakkında dün de Dündar cephesinden bir açıklama gelmezken; Vakit Yayın Kurulu; "Doğru haberlerimizin her zaman arkasındayız... Bu haberimizin de takipçisi olacağız" açıklaması yaptı.

Ergenekon iddianamesinde eşinin yurt dışı seyahati ile ilgili iddiaların yer alması üzerine, canlı yayında eşinin kendisi olmadan yurtdışına çıkmadığını iddia ederek savcılara meydan okuyan Uğur Dündar'ın eşi Yasemin Baradan'ın aylarca yanında kocası olmadan yurt dışında kaldığı ortaya çıkmıştı.

Vakit'in ele geçirdiği belgelere göre Yasemin Baradan, Uğur Dündar ile evlendikten sonra 031538 ve 760065 nolu pasaportlar ile birçok defa yanında Uğur Dündar olmadan yurt dışına çıktı ve aylarca yurt dışında kaldı.

İŞTE BARADAN'IN YANINDA KOCASI OLMADAN ÇIKTIĞI SEYAHATLERİN AYRINTILARI

21.6.1998'de Uğur Dündar'sız yurt dışına çıkan Yasemin Baradan, yurt dışında 12 gün kaldıktan sonra 02.07.1998 tarihinde geri döndü. Bu tarihten sonra da birçok kez kocası yanında olmadan yurt dışına çıkan Baradan, 25.04.1999'da kocası yanında olmadan yurt dışına çıktıktan sonra yaklaşık 17 ay kalarak 11.09.2001'de Türkiye'ye döndü. Yine 07.03.2006'da yanında kocası olmadan yurt dışına çıkan Baradan 36 gün sonra 13.04.2006'da döndü. Yasemin Baradan yanında kocası olmadan en son en son çıktığı yurt dışı seyahatinde 5 ay kaldıktan sonra yurda döndü. 26.04.2007'de yurt dışına çıkan Baradan, yaklaşık 5 ay sonra 05.09.2007'de dönüyor.


Etiketler :