Dündar nal topladı Birand malı götürdü

Dündar nal topladı Birand malı götürdü

DTP'nin kapatılması ana haberlerin yayın akışlarını dağıttı. Kanal D'de ekranında günün en çarpıcı yorumu yapıldı.

Ana haberler DTP hakkındaki kapatma kararı bombası ile yayına başladılar. Yayın akışları darmadağın oldu, habercilik refleksini harekete geçiremeyen kanallar sınıfta kaldı. Kanal D anchormani Mehmet Ali Birand, sıcak habercilik deneyimi olmayan Uğur Dündar'a nal toplattı.

DTP'nin kapatılması kararı ana haberlerin yayın saatine çok kısa bir süre kala geldi. Buna hazırlıklı olan kanallar malı götürdü. Sıcak haber deneyimlisi Kanal D, en iyisiydi.

Ana haber yayınını 18.30'daki Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın so



STAR SON DAKİKA GİREMEDİ

DTP'nin ana haberin 15 dakika öncesine denk gelen kapatma açıklamasını ulusal kanallar içinde bir Star ana haber veremedi. Öyle uyudular ki bir alt yazı KJ'si ile gelişmeyi duyurmayı dahi akıl edemediler.

Show TV açıklamayı zamanında ekrana getirdi ancak yayını devam ettiremedi.

ATV ve Kanal D ise hem son dakika açıklamayı verdi hem de açıklamadan sonra yayını uzatıp ana habere bağladı.
 

n dakika açıklaması ile başlattılar. Hemen arkasından da stüdyoya ve Ankara'ya aldıkları iki konuk ile kararın ne anlama geldiğine mercek tuttular.

Konuk seçimleri de yerinde oldu. Özellikle de Ankara stüdyodaki USAK Başkanı Sedat Laçiner tam yerinde bir isimdi. Stüdyoda Taha Akyol, kararın hukuki boyutuna açıklık getirirken, Laçiner'de derin analizler yaptı.

En çarpıcı tespit de Laçiner'den geldi. Bu söz önümüzdeki günlerde çok konuşulacak. Doç. Dr. Laçiner, "DTP ya sine-i PKK'ya dönecek, ya sine-i millete... Sokak çatışmalarına dönerse bu sine-PKK demektir" dedi...


Habercilik refleksini konuşturan Kanal D ana haber bu sıcak gelişmeye 50 dakika ayırdı.

STAR ANA HABER ZAYIF KALDI

Sıcak haber deneyimi olmayan Uğur Dündar ve ekibi ise Haşim Kılıç'ın 18.30'daki son dakika açıklamasını veremedi. DTP'nin kapatılmasına hazırlıksız yakalananan Dündar ve ekibi yayına 18.43'de girdi.  Hızlı refleks gösterip canlı yayına konuklar almayı da başaramadılar. Sıcak gelişmeyi haber paketleri ile geçiştirdiler. Bu habere DTP'li Türk'ün canlı yayına denk gelen açıklaması da dahil 17 dakika ayırdılar...

SHOW TV DE VASATTI

Show haber ekibi de DTP'nin kapatılmasına haber paketleri dışında özel bir bakış açısı getiremediler. Canlı yayına sıcak gelişmeyi değerlendirebilecek konunun uzmanı bir konuk alamadılar. Bu konuda canlı telefon bağlantısı da yoktu. Ali Kırca'nın ekibi de Star ana haber gibi bu olayı muhabirleri ile yaptıkları canlı yayınlar ve haber paketleri ile geçiştirdiler.
Show haber bu gelişmeye toplam 21 dakika ayırdı.

ATV SINIFI GEÇTİ


ATV ana haber DTP'nin kapatılması ile ilgili kararı saat 18.30'daki Haşim Kılıç'ın basın toplantısını canlı yayınlayarak verdi. Habercilik refleksi ile tam not aldı. Açıklamanın ardından da yayın kesilmedi ve ana habere kadar konunun sıcak yansımaları aktarıldı. ATV, 45 dakikalık yayın ile Kanal D'den sonra bu konuyu en geniş şekilde yer verdi. Ancak onlarda ana habere uzman bir konuk almayarak sınıfta kaldı...

Etiketler :