Dünya 500 yıl içinde nasıl olacak?

Dünya 500 yıl içinde nasıl olacak?

Bundan 500 yıl öncesini hayal edebiliyor musunuz? 1500'lü yıllarda 500 milyon olan dünya nüfusu 20'inci yüzyılda 5 milyarı aştı.

Bundan 500 yıl öncesini hayal edebiliyor musunuz? 1500'lü yıllarda 500 milyon olan dünya nüfusu 20'inci yüzyılda 5 milyarı aştı. Buna karşılık dünya üzerindeki birçok canlı türü de kirlilik ve küresel ısınma sonucu kayboluyor. Sizce, artan insan nüfusu ve hızla ilerleyen küresel ısınma sayesinde dünyamız 500 yıl sonra nasıl olacak?

 

HowStuffWorks isimli internet sitesinde yer alan habere göre, sorduğunuz kişiye bağlı olarak, 26. yüzyıl çok soğuk ya da aşırı sıcak olacaktır. Bazı solar üretim modellerinin 2500'lü yıllarda kullanılacağı ve dünyanın ikliminin buz çağı gibi soğuyacağı ima ediliyor. Diğer çalışmalar ise devam eden iklim değişikliği ve fosil yakıt kullanımının ise 2300 yılına kadar dünyayı insan yaşamı için çok sıcak hale getireceğini gösteriyor.

 

Bazı uzmanlar iklim değişikliğinin başlangıcı olarak 1800'lü yıllarda Sanayi Devrimi'ni görüyorlar. Diğerleri ise tarih öncesi zamanlarda zirai uygulamaları işaret ediyor. Her iki şekilde de insanlar kendi ortamlarını değiştiriyor ve buna bağlı olarak 26. yüzyılın araç-gereçleri gerçekten etkileyici olabilir.

 

Kuramsal fizik uzmanı Michio Kaku, sadece 100 yıl içinde insanlığın dünyanın enerjisinin tümünü çalışabilir hale getireceğini tahmin ediyor. 26. yüzyıl insanları füzyon ve solar güç gibi temiz enerji teknolojilerinin ustaları olacak. Gezegenin enerjisini küresel iklimi kontrol altında tutmak için yönlendirebilecekler. Fizikçi Freeman Dyson ise bu durumun 200 yıl içinde olacağını tahmin ediyor.

 

Teknoloji 1500'lü yıllardan beri katlanarak ilerledi ve bu durum gelecek yüzyıllarda da devam edecek. Bilgisayarların hızı ve karmaşıklığı her 18 ayda bir ikiye katlanacak ve bu çalışmalardan bazısı çok akıllı makineler tarafından yapılacak. Yazar Adrian Berry ise 26. yüzyıl dünyasında ortalama insan ömrünün 140 yıla çıkacağına inanıyor. İnsanlar okyanuslarda çiftçilik yapacaklar, uzay gemileriyle yolculuğa çıkacaklar ve insanlar ayda ya da Mars'ta yaşayacaklar. Peki, buradan sonra nereye gideceğiz? Bunu da torunlarımızın torunları görür artık. zamanonline

 

Etiketler :