Dünya Darbeci Sisi'ye Gülüyor

Dünya Darbeci Sisi'ye Gülüyor

Mısır gazetesinin Sisi propogandası için kullandığı fotoğraf dünyada alay konusu oldu.

Mısır'da bir gazetenin "güçlü Sisi" portresi ortaya koymak için yaptığı propaganda çalışması dünyada alay konusu oldu. Gazetenin "Mısır Sisi'dir" sloganı, sosyal medyada "Curb your Sisiasm" (İçinizdeki Sisi'yi gemleyin) sloganına dönüştü.

Mısır'da 3 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi deviren Genelkurmay Başkanı Abdülfettah El Sisi, darbe karşıtlarının direnişini kırmak için sokakta katliam yapıyor. Sisi ise, iktidarını sağlamlaştırmak için ülkesindeki medyayı kullanıyor.

Mısır'da yayımlanan "Sout Al Ummah" gazetesi, Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdülfettah El Sisi'nin halk arasındaki imajını düzeltmek için ilginç bir yönteme başvurdu.

Gazete "Mısır Sisi'dir" sloganıyla birinci sayfasında yayımladığı Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el Sisi fotoğraflarıyla, "asker Sisi, işadamı Sisi, doktor Sisi, memur Sisi, vatandaş Sisi..." vurgusu yaptı.

ee-001.jpg

"Sout Al Ummah" gazetesinin amatör propaganda çalışması, dünya çapında sosyal paylaşım sitelerinde ise alay konusu oldu.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da gazetenin yayımladığı Sisi fotoğrafları, ABD dizisi "Curb Your Enthusiasm" dizisindeki "Larry David" karakterine benzetildi.

Genelkurmay Başkanı Sisi'nin Mısır halkına yaptığı propaganda, sosyal medyada alay konusu oldu.
Dizinin afişi ile Sisi'nin fotoğrafları yan yana yayınlanarak, altına alaycı mesajlar yazıldı. Gazete, güçlü bir Sisi portresi ortaya koymaya çalışırken, dizideki "Larry David" karakteriyle tam bir zıtlık oluşturuyor.

"Curb Your Enthusiasm" dizisindeki "Larry David" karakteri dizide kadın kılığına da giriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.