Dünya devleri Mısır'da üretimi durdurdu

Dünya devleri Mısır'da üretimi durdurdu

Aralarında General Motors, Toyota ve Shell'in de bulunduğu dev şirketler, artan şiddet olayları nedeniyle Mısır'da üretimlerini durdurdu.

Mısır'daki şiddet ve kargaşa ortamı ülkedeki üretim faaliyetlerini olumsuz etkiliyor.Askeri yönetimin Çarşamba günü Kahire'deki Mursi yanlılarını zor kullanarak dağıttığı müdahalede en az 500 kişi hayatını kaybetti.

Müdahaleden sonra Mısır'daki gerilimin daha da artmasıyla yabancı şirketler birer birer bu ülkedeki faaliyetlerini durduklarını açıkladılar.

JAPON OTOMOTİV DEVLERİ ÜRETİME ARA VERDİ
Japon otomotiv devleri Toyota ve Suzuki, "siyasi kargaşa" nedeniyle Mısır'daki tüm üretim faaliyetlerini durdurduğunu bildirdi.Toyota'dan yapılan açıklamaya göre üretime devam edip edilmeyeceği önümüzdeki günlerde yaşanacak gelişmelere göre belli olacak.

Mısır'da üretim tesisleri bulunan Sumitomo Electric de ülkedeki bütün Japon çalışanlarını tahliye ettiğini duyurdu.

GM, SHELL VE ELECTROLUX DE ŞALTER İNDİRDİ
ABD'li dev otomobil üreticisi General Motors (GM) Kahire yakınlarındaki fabrikasını ve ofisini kapattığını duyurdu.

Dünyanın en büyük petrol şirketlerinden Royal Dutch Shell, ülkedeki ofislerini birkaç günlüğüne kapatırken çalışanlarının iş seyahatlerine de sınırlama getirdi.

İsveçli ev aletleri üreticisi Electrolux de Kahire yakınlarında 7 binden fazla kişiye istihdam sağlayan fabrikalarının kapısına kilit vurdu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.