1 milyon kişi bu meydanda toplanabilecek...

1 milyon kişi bu meydanda toplanabilecek...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kente büyük bir meydan kazandırmak için Yenikapı Meydan Düzenlemesi çalışmasını başlatmaya hazırlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Yenikapı'da meydanın yer altına alınacağı, İstanbul'un büyük bir meydan kazanacağı belirtildi.

Projede miting, konser, festival veya fuar alanı olarak kullanılmak üzere 700 bin ila 1 milyon kişilik mekanın yer aldığı aktarılan açıklamada, meydanın altında, 2.5 milyon nüfusun atık suyunun arıtılacağı ileri biyolojik arıtma tesisi kurulacağı kaydedildi.

İlk etapta bin 976 metre anroşmanın yapılacağı I. Etap Anroşman inşaatı ile start alacak proje kapsamında 800 bin kişilik miting alanı ile 2 bin 200 araç ve 760 otobüs kapasiteli açık otopark alanları yapılacağı belirtildi.

Proje neleri kapsıyor?
Projede miting alanı ve otoparkların yanı sıra sahne, sağlık, idari ve güvenlik birimleri, kafe, büfe, restoran, sergi alanları, ahşap iskeleler ve engelli localarının planlandığı ifade edilen açıklamada, çalışmaya başlamak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü'nün son onayının beklendiği bildirildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

''Türkiye'nin en büyük ve en yoğun metropolü ve dünya kenti konumunda olan İstanbul'un merkezine yakın, ulaşım bağlantıları çok yönlü ve güçlü olan, farklı ulaşım imkanları ile toplanma ve dağılmanın hızlı ve konforlu bir şekilde gerçekleştirilebileceği alanda yapılması tasarlanan resmi kutlamalar, miting ve gösterilere aynı zaman diliminde yoğun olarak katılacak kullanıcıların fonksiyonel ihtiyaçlarına cevap verebilecek, engelli kullanımına yönelik gerekli standartların sağlanmasına olanak tanıyan, yaşlı, kadın ve çocukların gerekli standartlarda katılımlarının gerçekleştirilebileceği, temiz ve sağlıklı bir çevre oluşturulmasına yönelik şehir mobilyaları ve diğer donatıların organize edilebileceği, güvenlik koşullarının maksimum düzeyde konforlu bir şekilde oluşturulabileceği, sağlık ve servis hizmetlerinin nitelikli bir biçimde tasarlanacağı ve 1 milyon 250 bin kişinin aynı anda toplanabileceği bir yer olarak Yenikapı'da bulunan proje alanı 'İstanbul Metropolü Miting ve Gösteri Alanı' olarak belirlenmiştir.''

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.