"Dünya Kahvaltı Günü" etkinliğinde Türk kahvaltısı tanıtıldı.

"Dünya Kahvaltı Günü" etkinliğinde Türk kahvaltısı tanıtıldı.

BELGRAD (AA) - Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen "Dünya Kahvaltı Günü" programında Türk kahvaltısının tanıtımı yapıldı.Belgrad Yunus...

BELGRAD (AA) - Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen "Dünya Kahvaltı Günü" programında Türk kahvaltısının tanıtımı yapıldı.

Belgrad Yunus Emre Enstitüsünce (YEE) gerçekleşen etkinliğe, Sırbistanlı gazeteciler, şefler ve sosyal medya fenomenleri katıldı.

Etkinlikte, çeşitlilik açısından son derece zengin olan Türk kahvaltısı tanıtılırken, şef Hazar Alıcı tarafından Türk kahvaltı kültürü ve Hatay mutfağı hakkında bilgi verildi.

Belgrad YEE Koordinatörü Dinser Şahin, Türkiye'nin sahip olduğu zengin kültürel mirasın yansımalarını farklı coğrafyalara taşıdıklarını belirterek, "Dünyanın farklı coğrafyalarında Türk mutfağını yakından tanıyan kişiler, ilgi çekici kültürel unsurları ülkeyi ziyaret ederek yerinde görmek istiyor." dedi.

Türk kahvaltısının tanıtıldığı etkinlikte konuklar, kaytaz böreği, biberli ekmek, sürk, kiremitte peynir, zahter salata, kırma zeytin, çıtır kabak, ceviz ve incir reçeli gibi farklı lezzetleri tatma imkanı buldu. Konuklara kumda Türk kahvesi ve çay da ikram edildi.

Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde ve Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle ünlü şef, akademisyen ve uzmanların katkılarıyla hazırlanan "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabının tanıtımı yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.