Dünya Kupası şampiyonu Fransa

Dünya Kupası şampiyonu Fransa

Fransa, Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası finalinde Hırvatistan'ı 4-2 mağlup etti ve şampiyon oldu. Böylece Fransızlar 98'den sonra ikinci kez Dünya şampiyonluğu sevinci yaşadı.

Ve Rusya'da şampiyon Fransa oldu...

31 gün süren Dünya Kupası müthiş bir maçla kapanış yaptı. Finale kadar oynadıkları futbolla burayı hakeden iki takımın mücadelesini 4-2'lik skorla Fransa kazandı.

MANDZUKİC KENDİ KALESİNE ATTI

Maça çok hızlı başlayan Fransa 18. dakikada Mario Mandzukic'in kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti.

 

 

PERİSİC BERABERLİĞİ GETİRDİ

Bu gole Hırvatistan'ın cevabı ise gecikmedi. 28. dakikada Beşiktaşlı Domagoj Vida'nın asistiyle Ivan Perisic'in skora eşitliği getirdi. Karşılamanın 38. dakikasında ise 'Var' kararıyla Fransa penaltı atışı akzandı.

 

 

GRİEZMANN PENALTIDAN ATTI

Topun başına geçen Antoine Griezmann bir kez daha Fransa'yı öne geçirirken, ilk yarı da bu sonuçla tamamlandı. İkinci yarının hakimi tamaman Fransa'ydı.

POGBA FARKI 2'YE ÇIKARDI

59. dakikada Paul Pogba'nın golüyle maçta skor 3-1'e gelirken, turnuvanın yıldızlarından Kylian Mbappe 65. dakikada skoru 4-1'e taşıyan golü kaydetti.

 

 

MBAPPE FİŞİ ÇEKTİ

Kylian Mbappe bu golle Pele ile birlikte Dünya Kupası'nda en genç gol atan futbolcu oldu. Fransa önünde beklenmedik bir şekilde farklı geriye düşen Hırvatistan Hugo Lloris'in büyük hatasını değerlendiren Mario Mandzukic ile farkı ikiye indirse de Fransa kalan dakikalarda geri dönüşe izin vermedi ve maç 4-2'lik skorla sona erdi. Fransa bu sonuçla birlikte Dünya Kupası'nı kazanmış oldu.

 

 

FRANSA'NIN 2. DÜNYA KUPASI

Fransa bu şampiyonlukla ikinci kez Dünya Kupası'nın sahibi oldu. 1998'de finalde Brezilya'yı mağlup eden Fransa 2006'da finalde İtalya'ya kaybetmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.