Müslüman Alimler Birliği: İnsan kaçırma haramdır

Müslüman Alimler Birliği: İnsan kaçırma haramdır

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Cezayir'deki rehine olayına tepki gösterdi.

 

Birlikten, Cezayir'deki rehine krizi nedeniyle yapılan yazılı açıklamada, ''Güvenliğin Allah tarafından kullarına bahşedilmiş bir nimet olarak sayıldığı Kuran ve sünnetteki nasların (metinlerin) delalet ettiği üzere; rehin alma ve kaçırma vakaları İslam dini tarafından yasaklanmıştır. Hangi dine ve görüşe mensup olursa olsun insanların rehin alınması ve korkutulması kabul edilemez'' ifadesi yer aldı.

"MÜSLÜMAN'IN YÖNTEMİ BU DEĞİLDİR"

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bir Müslüman'ın başka bir Müslüman'ı veya gayrimüslimi korkutması caiz değildir. Bu, merhametle hikmetle güzel sözle tebliği yayan bizden önceki salih kulların yöntemi değildir. Onlar savaş meydanında dahi, kendilerini öldürmeye çalışandan başkasını öldürmedi. İslam sloganları atan tüm kardeşlerimizden, savaşta ve barışta İslam dininin hükümlerine, Peygamber Efendimiz'in ahlakına uymalarını istiyoruz.''

Mağrib El Kaide Örgütü'nden ayrılan Kanla İmza Atanlar Tugayı, Cezayir'in İlizi kentinin Ayn Emnas bölgesindeki doğalgaz tesislerine saldırı düzenleyerek, birçok çalışanı rehin almıştı.

Saldırıda ve Cezayir ordusunun rehine kurtarma operasyonlarında, 8 farklı ülkeden 37 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.