Dünyaca ünlü sunucu Müslüman oldu

Dünyaca ünlü sunucu Müslüman oldu

Muzik kanali MTV'de sunuculuk yapan Kristiane Backer, nasıl müslüman olduğunu anlattı.

Muzik kanali MTV'de dunyaca taninmis unlu bir sunucu iken Islam dininden etkilenerek musluman olan Alman asilli televizyon sunucusu Kristiane Backer Islamiyet'ten nasil etkilendigini ve nasil musluman oldugunu anlattigi " MTV'den MEKKE'YE " adli bir kitap yazarak , ayni isimle dunya televizyonlarinda yayinlanacak bir televizyon programinin cekimlerine Londra'da basladi.

Dunyaca unlu bayan sunucu Kristiane Backer Eylul ayinda Ingiltere'de Ingilizce baskisi yayinlanan kitabinda sunuculuk yillarinda genis maddi imkanlara sahip oldugunu, dunyaca unlu pop ve rock yildizlariyla programlar yaptigini anlatarak ; " her turlu maddi imkana sahiptim ,unluydum, hayatimda para vardi,eglence vardi, muzik vardi , dans vardi , gezmek vardi...Ama icimde... derinliklerde hep buyuk bir eksiklik hissediyordum...iste o eksigi ,o mutlulugu ,Islamiyet ile tanisinca buldum ve huzura kavustum. Mutlu olmak icin alkolun , uyusturucunun sart olmadigini anladim .. " dedi.

İLK ROPORTAJINI BİR TURK İLE YAPTI

MTV'den MEKKE'YE ( From MTV to MEKKE ) isimli kitabından yola çıkarak aynı adı taşıyan yeni bir televizyon programı hazırlayan Backer, yeni yılda tüm dünya televizyonlarında yayınlanacak programı için ilk roportajini Londra'da Rizeli turizmci ve " Vizesiz Avrupa Hareketi " adlı sivil toplum platformunun başkanı Mehmet Okumuş ile gerçekleştirdi.

MEVLANA'NIN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Londra'da gerçekleştirilen röportajda Mehmet Okumuş İslamiyet'in temizlik , doğruluk ,dürüstlük , kardeşlik , barış ,saygı , sevgi , hoşgörü ve tolerans dini olduğunu tarihten ornekler vererek anatti. Okumus bu yönüyle İslamiyetin çok geniş medeniyet ve kültürlere ev sahipliği yapmış olan Anadolu topraklarında yüzyıllar boyunca en güzel biçimde yaşanmakta olduğunu belirterek, ünlü Türk düşünürü Mevlana'nın "Gel, ne olursan ol yine gel" sözlerini hatırlattı.

Unlu televizyon sunucusu Kristiane Backer'in sorularini samimiyetle cevaplandiran Mehmet Okumus nüfüsunun yüzde 99'u Müslüman olan demokratik ve laik Turkiye'nin; siyasi ve ekonomik
istikrarıyla , genc ve çalışkan nüfusuyla bolgesinde ve dünyada bir lider konumunda oldugunu belirterek soyle dedi : " Bu yönüyle Turkiye Ortadogu'daki diğer Müslüman ülkelere ilham kaynağı olmustur" dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.