Dünyanın dördüncü mobilya üssü

Dünyanın dördüncü mobilya üssü

Kayseri Mobilyacılar ve Marangozcular Odası, mobilya üssü kurmak için teşebbüslere başladı.

300 milyon lira harcanacak mobilya üssü Türkiye'de de ilk olacak. Üretimin ve satışın birlikte yapılacağı mobilya üssündeki 6 katlı satış yerinde fuar için büyük bir alan yapılacak. Ayrıca, Mobilya üssünün faaliyete geçmesinin ardından Avrupa'dan özel uçaklarla müşteri getirilecek.

Kayseri, mobilyada bir numara olabilmek için harekete geçti. Eski Sanayi Bölgesi'nde küçük dükkanlarda faaliyet gösteren küçük mobilyacı esnafının imdadına Kayseri Mobilyacılar ve Marangozcular Odası yetişti.

Büyük ve küçük mobilya firmalarını bir arada toplamak ve Kayseri mobilyasını dünyaya tanıtmak için Şeker Fabrikası'nın arazisine mobilya üssü kurmaya hazırlanan oda, projeyi 1 milyon 300 metrekare arazi üzerine inşa edecek. Erciyes Yapı Kooperatifi adı altında toplanan mobilyacıların görkemli üssünü TOKİ yapacak.

Mobilyacılar ve Marangozcular Odası Başkanı Mehmet Ali Çevrim, projede atölyelerin olacağını söyledi. Büyük ve küçük firmaların bulunacağı projeye 900 işletmenin üye olduğunu ifade eden Çevrim, "Bu projeyle Kayseri, mobilya kenti olduğunu ispatlayacak. 300 milyon liraya mal olacak projenin temelinin bu yıl atılması planlanıyor. Projeyi 3-4 yıl içinde bitirmeyi hedefliyoruz. 1 milyon 300 metrekare üzerine yapılacak alanda satış yeri için 6 katlı mağaza oluşturulacak. Bu mağazada firmalar ürünlerini satacak. Ayrıca mağazanın üst katı ise fuar alanı olarak kullanılacak." diye konuştu.

Bu projenin Türkiye'de ilk, dünyada 4. proje olduğunu belirten Çevrim, ayrıca Avrupa Birliği Hibe Projesi'yle yapacakları Ortak İşletme Atölyesi'ni de bu alana inşa edeceklerini ifade etti. Projenin bitmesinin ardından Kayseri mobilyasını tanıtmak için Avrupa'dan özel uçaklarla müşteri getireceklerini söyleyen Çevrim, diğer şehirlerden mobilyacıların da bu mobilya üssüne katılmak için talepte bulunduğunu söyledi.

Eski Sanayi Bölgesi'nde çoğunun kiracı olarak faaliyet gösteren mobilyacı esnafının, bu projeyle dükkan sahibi de olacağını ifade eden Çevrim, isteyen firma sahibinin peşin para veya taksitle bu projeye dahil olabileceğini belirtti. Çevrim, "Projede çağa uygun teknoloji kullanacağız. Mobilya satış yerlerinin merdivenleri yürüyen merdiven olacak. Proje bittiğinde Kayseri, artık mobilya üssü ile de anılmaya başlayacak." diye konuştu.

Etiketler :