Dünyanın en zengin Arapları

Dünyanın en zengin Arapları

Suudi Arabistanlı Kraliyet Holding Başkanı ve aynı zamanda kraliyet ailesi üyesi Prens Elvelid Bin Talal El Suud, 20.4 milyar dolarlık servetiyle listede yedinci defa ilk sırayı aldı.

Dünyadaki en zengin 50 Arap işadamının toplam malvarlığının değerinin 245 milyar doları aştığı bildirildi. Dubai'de yayınlanan Arabian Business'ın her yıl hazırladığı 'Zenginler Listesi'ne göre bu miktar geçen yıla kıyasla yüzde 18 artış gösterdi.

Suudi Arabistanlı Kraliyet Holding Başkanı ve aynı zamanda kraliyet ailesi üyesi Prens Elvelid Bin Talal El Suud, 20.4 milyar dolarlık servetiyle listede yedinci defa ilk sırayı aldı. Dergi, bu rakamın 55 yaşındaki Elvelid'in kendi özel ofisi tarafından teyit edildiğini kaydetti.

En zengin listesinde ikinci sırada serveti 9.7 milyar dolardan 12 milyar dolara yükselen Suudi Arabistanlı Muhammed Bin İsa El Cabir geldi.

Sıralamada geçen yıla kıyasla beş basamak yükselen Olayan ailesi 11.9 milyar dolar ile üçüncü, Muhammed El Amudi 10 milyar dolar ile dördüncü ve inşaat devi Bin Ladin ailesi 9.8 milyar dolar ile beşinci oldu. Listeye 32 kişi ile en çok Suudi Arabistan'dan isim dahil olurken en zengin ilk beş ailenin de Suudlu olması gözlerden kaçmadı.

Ortadoğu'nun en büyük ekonomisi Suudi Arabistan'ın yanısıra Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt'ten dörder, Mısır'dan üç, Lübnan'dan iki, Irak, Filistin, Katar, Suriye ve Kuveyt'ten birer kişi zenginler listesine girdi.

Bunun yanısıra ilk 10 kişinin servetinin 100 milyar dolara yaklaştığı ve bu miktarın geçen seneye oranla yüzde 16 arttığı ifade edildi.

 

Etiketler :