Dünyanın en zengin Yahudileri

Dünyanın en zengin Yahudileri

Onlar miras yoluyla değil kendi çabalarıyla zengin oldu

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, işadamı Sheldon Adelson, ünlü Rus zengin Roman Abramovich ve Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in ortak özelliği İsrail gazetesi TheMarker'ın yayınladığı "Dünya'nın en zengin Yahudileri" listesinde yer almaları.

TheMarker isimli ekonomi gazetesi yayınladığı listede zenginleri iş faaliyet sektörlerine göre sıraladı. Listede yer alan kişilerin çoğunluğu İsrail ile iş yapıyor ve dünyadaki Yahudiler için hayırsever faaliyetlerde bulunuyor.

Bu zenginlerin en önemli özelliği hiçbirinin miras yoluyla varlık edinmemiş olması, hepsi gerek ekonomik gerek politik fırsatları değerlendirip servetlerini kendileri kazanmış.

Peki listenin 1 numarası kim? TheMarker'a göre Oracle'ın kurucusu Lawrence Ellison 28 milyar dolarlık servetiyle dünyadaki en zengin Yahudi asıllı işadamı.

Bloomberg News'un kurucusu 18 milyar dolarla medya sektörünün en zengini. Marvel Comics'in sahibi Isaac Perlmutter ise medya sektöründeki ikinci en zengin Yahudi işadamı.

Listenin en zengini olan Lawrence Ellison elbette aynı zamanda teknoloji sektöründeki sıralamada da 1 numara, onu Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg takip ediyor. Listedeki en genç işadamı olan Zuckerberg'in 4 milyar dolarlık serveti bulunuyor.

Enerji şirketleri olan ve Chelsea futbol kulübünün sahibi Roman Abramovich enerji sektöründeki zenginler sıralamasında 11.2 milyar dolarla en başta yer alıyor. Onu Renova Group'un sahibi Viktor Vekselberg 6.4 milyar dolarla takip ediyor.

The Marker'daki listenin diğer kategorileri arasında emlak, kumar, turizm sektörleri bulunuyor. Avustralyalı emlak kralı Harry Triguboff, yatırımcı ve spekülatör George Soros ve Adelson bu kategorilerin elbette 1 numaraları.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :