DÜNYANIN RENKLERİ ÜSKÜDAR’DA,

DÜNYANIN RENKLERİ ÜSKÜDAR’DA,

“23. Uluslararası Kâtibim Festivali” kapsamında, her yıl olduğu gibi bu yıl da yurt dışından gelecek olan halk oyunları ekipleri festivale ve İstanbul’a renk katacaklar.

“23. Uluslararası Kâtibim Festivali” kapsamında, her yıl olduğu gibi bu yıl da yurt dışından gelecek olan halk oyunları ekipleri festivale ve İstanbul’a renk katacaklar. Ülkemizi birbirinden farklı oyun ve kostümleriyle renklendirecek olan ve aralarında Rusya, İtalya, Romanya ve Sırbistan gibi ülkelerin de yer aldığı 10 ülkenin halk oyunları ekipleri kendi kültürlerini temsil eden oyunlarıyla izleyenlere unutulmaz saatler yaşatacaklar.

 

Halk oyunları ekipleri Katibim Festivali’nin ilk günü bir boğaz gezisi yaptılar. Gezinin ardından 170 kişilik ekip Kız Kulesi’nde halk oyunları gösterilerine start verdiler.Ekip final gösterilerini Pazar günü saat: 12.30’da Kız Kulesi’nde yapacak.

 

Öte yandan, sadece Üsküdar’ın değil, ülkemizin kültürel değerlerinin tanıtılması amacıyla oluşturulan ve gittiği birçok ülkede büyük ilgi uyandıran ÜFTUD (Üsküdar Belediyesi Folklor ve Turizm Derneği) da şenlik kapsamında farklı yörelere ait oyunlarıyla festivalin ve İstanbul’un ilgi odağı olacak, Anadolu’nun renklerini, İstanbul’a ve dünyaya taşıyacaklar. ÜFTUD ekibi, Anadolu Motifleri Halkoyunları Gösterisi dâhilinde Zeybek’ten Horon’a, Halay’dan Bar’a kadar birçok farklı yörenin oyunlarını sergileyecekler.

 

Uluslar arası Halk Oyunları ekiplerinin İstanbul genelindeki gösterileri;

 

 

8 Eylül 2011 Perşembe

 

11:30 - Kadıköy-İskele Meydanı

15:00 – Beşiktaş-Barbaros Meydanı

16:15 – Beyoğlu-Taksim Meydanı

18:00 – Fatih- Sultanahmet Meydanı

 

 

Türk Müziği Üsküdar Semalarında

 

23. Uluslararası Kâtibim Festivali’nde Üsküdar Belediyesi kulakların pasını silmek için eşsiz bir Türk Sanat Müziği Konseri düzenliyor. Dr. Murat Salim Tokaç’ın sanat yönetmenliğinde ses ve saz sanatçıları ile birlikte 18 kişilik bir ekibin vereceği konser 8 Eylül Perşembe akşamı saat20.30’da başlayacak. Konserde şarkılar, ilahiler, sirtolar, gazeller, longa, oyun havaları, türkü ve zeybekler seslendirilecek. Konser ve sunum Üsküdar’ın binlerce yıllık sesli tarihinin hikâyesini anlatabilmeyi amaçlıyor.

 

Program Üsküdar’da sabahı anlatan çift ezanla başlayacak, bağlama eşliğinde Bektaşi nefeslerinden örnekler sunulacak. Daha sonra serhat türküleri geleneksel icra tarzına uygun şekilde seslendirilecek. Kasap havaları ve zeybekler bağlama, tanbur, kemençe ve davul eşliğinde farklı bir anlayışla icra edilecek. Üsküdar’ı anlatan en güzel seslerden biri olan gazel örnekleri erkek ve bayan gazel okuyuculardan dinlenecek. Ve yine Üsküdar’ın farklı seslerinden sayılabilecek “şarkı” formundan örnekler mini bir fasıl anlayışı ile sunulacak. Konserin sonunda bağlamadan tanbura, kemençeden davula programa katılan bütün sanatkârlar folklorik anlayışı yansıtacak şekilde türkülerden örnekler seslendirilecek.

 

“Üsküdar’ın Sadası, Nidası, Havası” adlı konserBağlarbaşı’ndaki İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) konser ve sergi alanında gerçekleşecek ve dinleyenlerine hoş dakikalar yaşatacak.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.