Özaçıkgöz: Cindoruk kendi partisini dava etti

Özaçıkgöz: Cindoruk kendi partisini dava etti

DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, eski Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk'un hakkında önemli bir iddiada bulundu.

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, eski Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk'un 2011 Genel Seçimleri’ne girmemesi için DYP aleyhine dava açtığını söyledi. 

"ÖNÜNÜZDEKİ KONGREDE MUHALEFET OLMAYACAĞIZ"

DYP Olağanüstü Kongresi, Ankara Latifoğlu Hotel’de yapıldı. Katılımın az olduğu kongrede konuşan Genel Başkan Çetin Özaçıkgöz, siyasette kendilerine olduğundan fazla zorluk çıkarıldığından yakınarak, daha önce partinin iki kez genel başkanlığını yapmış Hüsamettin Cindoruk ile ilgili bir bilgiyi paylaştı. Özaçıkgöz, DYP’nin 2011 Genel Seçimleri'ne girmemesi için Cindoruk'un parti aleyhine dava açtığını söyledi. Özaçıkgöz, bugünkü kongrenin, muhalefetteyken yaptıkları son kongre olduğunu, bundan sonraki kongrelerini Atatürk Spor Salonu’nda iktidar partisi olarak yapacaklarını ileri sürdü.

"DEMİREL OLMASA SEN HİÇSİN"

Konuşmasında, partileri ile çok uğraşıldığını da dile getiren Çetin Özaçıkgöz, DYP’nin, 2011 seçimlerine girmemesi için birçok kampanya yapıldığını savundu. Özaçıkgöz, şöyle dedi: "Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir dilekçe verildi. Dilekçe yazılmış, altında imza, DP Başkanı Hüsamettin Cindoruk. İyi mi? Mahkemenin verdiği karar var. O davanın nasıl açıldığına şaşırıyorlar. O dava reddedilmiştir. O davayı da kazandık, anlımızın akı ile seçimlere girdik. Sen, bu partide 2 kere genel başkanlık yapmış insansın. Sana yakışır mı? Meclis başkanı, milletvekili yapmış seni bu parti. 1985 yılında genel başkan yaptı bu parti. Demirel’in desteği ile. Zaten senin arkanda Demirel’in desteği olmazsa tek başına bir şey yapması mümkün değildir. Bizim gibi bu kahrı da çekmez. Biz bu işin sefasını sürmedik. Görüyor musunuz Cindoruk’un yaptıklarını. Allah, kimseyi onun durumuna düşürmesin."

"SİSİ, GENEL MERKEZİN AÇILIŞINDA YARDIM ETTİ"

İki sene boyunca genel merkezleri olmadan DYP'ye genel başkanlık yaptığına dakkat çeken Özaçıkgöz, danışmanı olan Seyhan Soylu'nun (Sisi) genel merkezin açılabilmesi için destek verdiğini aktardı. Katılımın az olduğu ologanüstü genel kurulda Çetin Özaçıkgöz, tek oday olarak yeniden genel başkan seçildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.