DYP'ye de ETÖ tehdidi!

DYP'ye de ETÖ tehdidi!

DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, DP ve ANAP ile birleşmeleri yönünde baskı gördüklerini açıkladı. Bu baskının son günlerde arttığını vurgulayan Özaçıkgöz, bazı yöneticilerinin tehdit edildiğini de ilk kez Vakit'e açıkladı.

Aslan Değirmenci'nin haberi

İÇERİDEN VE DIŞARIDAN TEHDİT EDİLİYORUZ

“Israrla bizi DP ve ANAP ile birlikte hareket etmeye zorluyorlar” diyen DYP lideri Özaçıkgöz, “Suyu akışına bırakmamak için her yolu deniyorlar. Hem içeriden hem dışarıdan psikolojik savaşı andıran baskılarla karşı karşıyayız. Son zamanlarda telefonlarda ya da bizzat ziyarete gelen kişiler ısrarla bizim ayrıldığımızı iddia ederek, DP ile birleşmemizi istiyorlar. Hatta yöneticilerimizi tehdit ediyorlar. Öncelikle şu husus iyi bilinmelidir; biz ayrılmadık, biz kaldık. Bugün baskı yapanlar ve tekliflerde bulunanlar ayrıldılar. DYP tabelasını kaldırıp attılar. Biz, onların attığı yerden bu tabelayı alarak eski yerine yeniden diktik” diye konuştu.

DYP, 18 YÖNETİCİSİNİ TASFİYE ETTİ
Kendi içlerinde 18 yöneticinin DP adına teşkilatlardaki örgütlenmeyi engellediklerini ortaya çıkardıklarını vurgulayan Özaçıkgöz, “2. Kongremizde hepsini tasfiye ettik” dedi.
DP ve ANAP ile birleşecekleri yönünde son günlerde haberler yayıldığını vurgulayan Özaçıkgöz, “Bundan tüm parti rahatsız. Biz çok net söylüyorum, DP ya da ANAP'lı yöneticilerle görüşmedik. Onlara 31 Ekim'de yapacakları kongrede birleşme sözü hiç vermedik. Doğru Yol Partisi (DYP) isminden rahatsız olup bu ismi değiştirenler, şimdi DYP isminden prim yapmaya çalışıyorlar. Tehditler bizi asla yıldırmayacak” şeklinde konuştu.

AKILLARA SOYLU'YA YAPILANLAR GELDİ
DYP'ye yapılan baskılar ise 29 Mart seçimlerinden sonra eski DP lideri Süleyman Soylu'ya ‘aday olma' baskılarını akla getirdi. Soylu, ilk defa Vakit'e yaptığı açıklama ile çeteler tarafından tehdit edildiğini doğrulamıştı.

Etiketler :