Ebru sanatı rekor denemesi

Ebru sanatı rekor denemesi

Trabzon'da, resim öğretmeni Ali Şentürk, öğrencilerinin yardımıyla noter huzurunda 24 metrelik ebru çalışmasıyla rekor denemesi yaptı.

Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi'nde Resim Öğretmeni olan Ali Şentürk, 45 öğrencisi ile birlikte 24 metrekarelik bir havuzda yaptığı ebru sanatı rekor denemesi büyük bir ilgiyle izlendi.

Daha önceki rekor denemesinin 18 metrekare alan üzerinde yapıldığını ve İstanbul'da Ahmet Barutçu isimli ressama ait olduğunu belirten Ali Şentürk, bundan sonraki hedefinin 30 metrekarelik bir alan üzerinde çalışarak yeni bir rekor kırmak olduğunu söyledi.

Noter görevlilerinin hazır bulunduğu denemede 24 metrekarelik ebru çalışmasını sergileyen Şentürk, hazırlıkların yaklaşık üç ay sürdüğünü anlattı. Rekor denemesini Trabzon'da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Şentürk, şunları söyledi: "Şimdi noter huzurunda 24 metrekarelik alan ile bunu tescil ettirdik. Üzerinde Allah, Bismillahirrahmanirrahim ve Muhammed isimleri yer almaktadır."

Ali Şentürk'ün çalışması sırasında öğrencileri sık sık alkış tutarak kendisine destek verdi. Rekor denemesinde yaklaşık 1 kilogram boya, 1,2 ton kadar da su kullanıldı.




Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :