ECE TEMELKURAN'A TOKAT GİBİ YANIT

ECE TEMELKURAN'A TOKAT GİBİ YANIT

Nazlı Ilıcak'tan tutuklu gazeteciler hakkında sert çıkış; "Yazdıkları değil, yaptıkları yüzünden tutuklu olan insanlara neden gazeteci diyorsunuz?"

Ergenekon davası bir süredir "tutuklu gazeteciler" söylemi üzerinden sulandırılmak ve itibarsızlaştırılmak isteniyor. Önceleri ülke içine yapılan bu propangand şimdilerde başta Ece Temelkuran olmak üzere bazı kalemler tarafından yurtdışında yapılıyor. Yabancı basına sürekli Türkiye'de korku imparatorluğu var, gazeteciler yazdıklarından dolayı tutuklanıyor propagandası yapılıyor.

CNN Türk'te yayınlanan "Dört Bir Taraf" programında Nazlı Ilıcak ve Nagehan Alçı, bu kara propagandaya tokat gibi yanıt verdiler...

Nazlı Ilıcak, içeride bulunan gazetecilerin gazetecilik faaliyetlerinden dolayı değil, terör örgütü faaliyetleri nedeniyle içeride olduklarını söyledi.

Tutuklu bulunan gazetecilerin tutukluluk nedenlerinin yazdıkları yazılarla ya da gazetecilik faaliyetleriyle ilgili olmadığını belirten Nazlı Ilıcak, sözlerine şöyle devam etti:

"Birileri çıkıpta sürekli "Türkiye'de 100 tane gazeteci tutuklu", "Türkiye bir korku imparatorluğuna döndü" derse, biz de çıkıp onların darbeye ilişkin faaliyetlerini, onların "Biji Apo" dediğini ya da devrimci karargah ile olan bağlantılarını ortaya koyarız."

Nazlı Ilıcak'tan sonra söz alan Nagehan Alçı, Mustafa Balbay'ın yazdıkları nedeniyle yargılandığı söylentilerinin tamamen asılsız olduğunu söyledi. Alçı, Mustafa Balbay'ın darbe planlarına katıldığı konusunda şunları söyledi:

"Mustafa Balbay'ın darbe planlarına bizzat iştirak ettiği ve yapıcı bir rol oynadığı için yargılandığını, kendi yazdığı ama nedense yayınlamadığı günlüklerinden biliyoruz." 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.