'Ecevit hükümetini, Özal devirdi'

'Ecevit hükümetini, Özal devirdi'

Ecevit hükümetinin yıkılmasına neden olan TUSİAD’ın gazete ilanlarını Turgut Özal, hazırlatmış…

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonuna bilgi veren 12 Eylül döneminin Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı Bilsay Kuruç, çok ilginç bir açıklama yaptı ve 1979’de Ecevit hükümetinin yıkılmasına neden olan TUSİAD ilanlarını Turgut Özal’ın hazırladığını açıkladı.

 
Kuruç, 1970'li yıllarda Türkiye'de ekonomide sorunlar başladığını, dış ülkelerin yardıma yanaşmadıklarını ve kendi ekonomik politikaları uygulamak istediklerini söyledi. 15 Mayıs 1979’da, Bülent Ecevit hükümeti aleyhinde TÜSİAD'ın başlattığı ilan kampanyasını da bir muhtıra olarak değerlendiren Kuruç, ''Başbakan Ecevit'in eşi Rahşan Hanım, o dönemde beni telefonla aradı ve bu ilanları Turgut Özal'ın hazırladığını söyledi'' dedi.

 
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), 15 Mayıs 1979'da gazetelerde başlattığı ‘’Gerçekçi Çıkış Yolu’’ başlıklı ilan kampanyası ile, Ecevit hükümetin düşmesinde önemli rol oynadı. TUSİAD daha sonra da Süleyman Demirel başkanlığındaki azınlık hükümetine de destek vererek, 24 Ocak Kararlarının alınmasında etkili oldu. TUSİAD’ın o dönemdeki başkanı Feyyaz Berker, bu ilanları kendisi ile birlikte Prof. Memduh Yaşa ve Prof. Nevzat Yalçıntaş’ın hazırladığını açıklamıştı.
 
Kaynak: gazeteport.com 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.