Ecevit için ifade verecek yeni isim!

Ecevit için ifade verecek yeni isim!

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, Ergenekon soruşturmasına ilişkin açıklamalar yaptı

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in koruma müdürlüğünü de yapan DSP İzmir Milletvekili Recai Birgün'ün Ergenekon savcısı tarafından İstanbul'a davet edilmesinin ardından Ecevit'in doktoru ve DSP Ankara Milletvekili Mücahit Pehlivan'ın bir emniyet amiri tarafından ifadesine başvurulmak üzere telefonla arandığı ortaya çıktı.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, Ergenekon soruşturmasına ilişkin açıklamalar yaptı. İçli, Birgün'ün Ergenekon savcılarınca bilgisine başvurulmak üzere İstanbul'a çağrılmasının ardından Pehlivan'ın da, ismini açıklamadığı bir emniyet amiri tarafından telefonla aranarak davet edildiğini söyledi.

İçli, Ergenekon soruşturması kapsamında yaşanan gözaltılara da tepki gösterdi. Ecevit'in sağ olması halinde bu duruma kendisinin de tepki göstereceğini ileri süren İçli, "Ergenekon savcısı DSP Milletvekili Recai Birgün'ü delil aramak için telefonla İstanbul'a davet ediyor. Bir savcı, delil aramak için bir milletvekilini arayamaz. Tanık öyle telefonla çağrılmaz. Herkes hukuk kurallarına uymak zorundadır." diye konuştu.

İçli, soruşturmayı yürüten bir emniyet amirinin Ecevit'in doktorluğunu yapan DSP Milletvekili Pehlivan'ı İstanbul'a çağırdığını ifade ederek, "Suç işleyen kim varsa cezalandırılmalı. Hiç kimse kendini hukuktan üstün göremez. İnsanların kafasında şüphe yaratmamalı. Bu tehlikeli bir süreçtir. Birgün ne amaçla savcı tarafından arandıysa, Mücahit Pehlivan da soruşturmacı bir emniyet amiri tarafından aranmıştır. Soruşturmacıların görev dışına çıkarak Meclis çatısı altında bir milletvekilini araması kabul edilemezdir. Tanık öyle telefonla, milletvekili İstanbul'dan ayağa çağrılmaz. Bu durum hukuk dışıdır, kural dışıdır. Polis devleti miyiz, hukuk devleti miyiz? Birilerinin gözünü kan bürümüş." diyerek tepki gösterdi.

haber5.com

Etiketler :