Başkent'in verdiği ilacı kestik, Ecevit düzeldi

Başkent'in verdiği ilacı kestik, Ecevit düzeldi

Ergenekon' davasının 202'inci duruşması başladı. Duruşmada, merhum Başbakan Bülent Ecevit'in tedavisine katılan ortopedi uzmanı Mücahit Pehlivan tanık olarak dinleniliyor

Pehlivan, Başkent Üniversitesi Hastanesi tarafından verilen kortizonu kestikten sonra, Ecevit'in düzeldiğini savundu 
 
Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 68'i tutuklu 273 sanıklı ''Ergenekon'' davasının 202'nci duruşması başladı. 
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya, CHP Zonguldak Milletvekili ve eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin, CHP İzmir Milletvekilli gazeteci Mustafa Balbay ile gazeteci Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 43 tutuklu sanık katıldı. 
 
Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Sedat Peker ve İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in aralarında bulunduğu 24 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi. 
 
Mahkeme heyetine başkanlık yapan hakim Hüsnü Çalmuk, tanık olarak çağrılan gazeteci Can Dündar ile Mücahit Pehlivan'ın geldiğini söyledi. 
 
Haberal'ın avukatı Dilek Helvacı söz alarak, müvekkilinin cebir ve şiddet kullanarak hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek iddiasıyla suçlandığını anımsatarak, Pehlivan'ın AK Parti'den milletvekilliği yaptığını, olayın tarafı olduğu için tanık olarak dinlenilmemesi gerektiğini savundu. 
 
Çalmuk da, ''Tanıklarımızı hangi partiden seçeceğiz? Tanıklığında yasal engel görmüyorum. Yetki bendedir'' diyerek, Helvacı'nın talebinin kabul edilmediğini bildirdi. 
 
Duruşmada daha sonra merhum Başbakan Bülent Ecevit'in ortopedi yönünden tedavisini yapan eski AK Parti Milletvekili Mücahit Pehlivan'ın tanık olarak dinlenilmesine geçildi. 
 
Pehlivan, Ankara Demiryolu Hastanesi'nde ortopedist olarak çalışırken arkadaşı olan Ecevit'in eski koruma müdürü ve eski milletvekili Recai Birgün'ün kendisini arayarak, isim vermeden bir hastadan söz ettiğini söyledi. 
 
-''Kemikleri cam gibi''-
 
Daha sonra Birgün ile buluştuklarını ifade eden Pehlivan, Ecevit'in tedavi süreciyle ilgili şunları anlattı:
 
''Bana hastanın Başbakan olduğunu söyledi. Çok gizli şekilde gelip muayene etmemi, kimseye söz etmememi istedi. 2002 Eylül başında buluştuk. Başbakanlık konutuna, korumalar arasında gizlice gece gittik. Elle muayene yaptım. Ecevit'in sırt bölgesinde ağrısı vardı. Benim ofisimde kendime ait röntgen cihazı vardı. Daha sonra gizlice röntgen cihazını konuta sokarak, film çektik. Sırt bölgesinde, 8'inci omurgasında kırık çıktı. Bana, '8 ay yatması gerekir mi?' diye sordular. Ben de 'MR çekmemiz gerekir' dedim. MR çekildi. Başkent Üniversitesi Hastanesi tarafından hastane evrakları, filmler ve kullanılan ilaçların yer aldığı bir dosya verdiler. 3 gün inceledikten sonra onlara brifing verdim. Ecevit korse kullanıyordu. Evden çıkamıyordu. Yatmasına gerek olmadığını, ayağa kalkıp hareket etmesini söyledim. Sonra Evecit nörolog ve kardiyoloji uzmanları tarafından muayene edildi. Check-up yapıldı. Kırığın nedenini araştırdık. Kemik yoğunluğu azdı. Kemikleri helva gibi, cam gibi, dokunduğunda kırılacak durumdaydı. Başkent Üniversitesi Hastanesi tarafından verilen kortizonu kesmek zorunda kaldık. Kemik erimesini düzeltmek için ilaç verdik. Korsesini çıkardık. Sakat arabası gibi bir arabaya konuluyordu. Bunları değiştirdik. 'Normal hayatına dönsün' dedik. Başbakan, normal hayatına döndü. Kortizon nörolojik rahatsızlığı için veriliyordu. Kortizona devam etseydi, yürürken kemikleri kırılır felç olurdu.'' 
 
-''Onların söylediklerini yapmama direnci vardı''- 
 
Hakim Hüsnü Çalmuk, ''Sizin Ecevit'i iyileştiren doktor unvanınız var. Siz hiç yakalanmadan nasıl içeriye girdiniz?'' sözleri üzerine Pehlivan, konuta korumalar arasında gizlice gittiklerini tekrarladı.
 
Pehlivan, ''Ecevit'e sağlık konusunda ilave bir şey yapmadık. Kortizonu kestik'' dedi.
 
Çalmuk'un ''Kortizonla mı bu sonuç doğdu?'' sorusuna, Pehlivan, ''Evet önemli bir ilaç. Evde lavman malzemeleri vardı. Her gün lavman yapılıyordu. Doktor gerekli dediği için yapılmış. Biz ameliyata girecek hastalara yaparız. Bunu kestik. En önemlisi aktif yaşama döndürdük. Hareket kısıtlılığını kestik'' yanıtını verdi. 
 
Pehlivan, Başkent Üniversitesi Hastanesi'nin verdiği tedaviye karşı, Ecevit ailesinin ve yakınlarındaki kişilerin bir direnç gösterdiğini ifade ederek, ''Onların söylediklerini yapmama direnci vardı'' diye konuştu. 
 
Ecevit'in iyileşmesinin ardından Başbakan'ın her gittiği yere kendisinin de götürüldüğünü belirten Pehlivan, ''Bütün seyahatlerinde yanında gidiyordum. Bomba uzmanı olarak uçakta yer aldım. Tanınan bir kişi olduğum için gözlük kullanıyordum'' şeklinde konuştu.
 
Duruşmaya ara verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.