Economist: Türkiye, Rusya ile anlaştı

Economist: Türkiye, Rusya ile anlaştı

İngiltere'de yayımlanan Economist dergisinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya ile Suriye konusunda anlaştığı iddia edildi.

İngiltere'de yayımlanan haftalık Economist dergisinin son sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak ve Suriye politikalarına ilişkin "Erdoğan'ın savaş oyunu" başlıklı bir yazı yer aldı. 

Yazıda, “Uzmanlar, Ankara'nın kendi arka bahçesi olarak gördüğü bölgelere yoğunlaşarak Rusya'yla bir anlaşma yaptığı görüşünde” ifadeleri dikkat çekti.  

"TÜRKİYE, ESED'İN İKTİDARINI KABULLENDİ"

Oda Tv'nin aktardığı habere göre yazıda, Türkiye her ne kadar istemeyerek de olsa Esed'in iktidarda kalacağını kabullenip, Suriye'de rejim değişikliğini hedefleyen politikalarından vazgeçti” denilirken şunlar yer aldı:

“Uzmanlar, Ankara'nın kendi arka bahçesi olarak gördüğü bölgelere yoğunlaşarak Rusya'yla bir anlaşma yaptığı görüşünde. Marmara Üniversitesi'nden Behlül Özkan, 'Rusya, Türkiye'nin Cerablus cebini kontrol etmesine izin verecek. Karşılığındaysa Türkiye Halep'teki muhalifleri geri çekecek' diyor.”

“ERDOĞAN BİR TAŞLA İKİ KUŞ VURDU”

Yazıda, “Erdoğan artık istediğini elde etmiş durumda. Türk askeri ve Suriyeli müttefikleri Cerablus'tan Azez'e kadar uzanan bölgeyi kontrol ediyor” denildi. “Erdoğan bir taşla iki kuş vurdu” değerlendirmesinin yer aldığı yazıda “IŞİD militanlarını sınırdan yeterince uzaklaştırıp Türkiye'deki yerleşim yerlerini roketlerin menzilinden çıkardı. Aynı zamanda da Suriye'deki silahlı Kürt gücü Halk Savunma Birlikleri'nin (YPG) doğu ve batı kantonlarını birleştirmesinin önüne geçti” yorumu yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.