LYS maratonunda ilk tur tamamlandı

LYS maratonunda ilk tur tamamlandı

Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4) sona erdi. Önümüzdeki hafta sonu LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya) ve LYS-2 (Fen Bilimleri) var.

Öğrenciler dün LYS maratonunun ilk oturumları olan LYS-1 (Matematik) ve LYS-5 (Yabancı Dil) sınavlarına girdi. Bugün saat 10.00'da başlayan LYS-4 (Sosyal Bilimler) ise 12.15'te tamamlandı.

LYS-4 Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da yapıldı. Sınava 385 bin 559 aday katıldı. Tek oturumda uygulanacak sınav, 135 dakika sürdü.

Adaylara 90 sorunun yöneltildiği sınavda, tarih, coğrafya-2 ve felsefe testleri yer aldı. Tarih testinde 44 soru için 65 dakika, Coğrafya-2 testinde 16 soru için 25, felsefe testinde ise 30 soru için 45 dakika süre verildi. Felsefe testinde 10 psikoloji, 10 sosyoloji ve 10 mantık sorusu yer aldı. Testler, ayrı soru kitapçıklarında dağıtıldı. Tek cevap kağıdı kullanıldı.

Adaylar kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sabah erken saatlerden itibaren sınav yerlerine geldi.

Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve detektörle arandı. Adaylar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtuldu.

Salondaki görevliler adayların tek tek kimlik kontrollerini yaptı. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanları sınavda uyulacak kuralları adaylara hatırlattı. Daha sonra soru kitapçıkları, kalem, silgi dağıtıldı. Cevap kağıtlarındaki gerekli yerler adaylarca doldurulduktan sonra sınav başladı.

Sınav sırasında adaylar tuvalete dahi gitmek için salondan çıkamadılar. Sınav sırasında ÖSYM'yi temsil edecek özel görevliler salonları dolaştı.

Önümüzdeki hafta LYS-2 ve LYS-3 var

Toplam 871 bin 313 üniversite adayının yarıştığı LYS'ler önümüzdeki hafta sonu da devam edecek. LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya) 23 Haziran Cumartesi, LYS-2 (Fen Bilimleri) ise 24 Haziran Pazar günü yapılacak. LYS-3 'e 666 bin 136, LYS-2 'ye ise 308 bin 702 öğrenci katılacak. Her iki sınav da saat 10.00 'da başlayacak

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.