İstanbul'da yarın kar bekleniyor

İstanbul'da yarın kar bekleniyor

Yurdumuz Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor. İstanbul'da, güneşli hafta sonun ardından yarın yeniden kar yağışı bekleniyor. Bölge bölge hava:

Yapılan son değerlendirmelere göre; öğle saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli ve Çanakkale çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte, sabah ve gece saatlerinde yer yer sis bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte sıcak ve güneşli bir hafta sonu geçiren İstanbullulara kar uyarısı...

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; İstanbul'da pazartesi çok bulutlu bir hava etkili olurken, Salı günü kar bekleniyor. Aralıklarla sulu kar ve kar şeklinde olacak yağışın, çarşamba ve perşembe de etkili olması bekleniyor.

 

-TÜRKİYE’NİN BATI KESİMLERİ YAĞIŞLI GEÇECEK

Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Düzce, Bolu, Karaman, Aksaray, Mersin ve Adana çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yağışların gece saatlerinde İzmir, Muğla, Burdur, Antalya'nın batısı ile Aydın'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte, sabah ve gece saatlerinde yer yer sis bekleniyor. Hava sıcaklığında ülke genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneydoğu, Güneydoğu Anadolu ile Marmara'da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafifara sıra orta kuvvette, Batı Akdeniz, Kıyı Ege ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (50-70 km/s), zamanla Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz'de (70-90 km/s) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yurdun batısında görülecek yağışların gece saatlerinde İzmir, Muğla, Burdur, Antalya'nın batısı ile Aydın'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Rüzgarın Kuzey Ege kıyıları ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (50-70 km/s), başta Muğla'nın kıyı ilçeleri olmak üzere Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz'de (70-90 km/saat) fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BUZLANMA VE DON UYARISI-

İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-KAR ERİMELERİNE DİKKAT-

İç ve batı bölgelerde hava sıcaklığındaki artışa bağlı olarak yerdeki kar örtüsünün ani erimesi ile birlikte yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, taşkın vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı (13)

ANKARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı (7)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı. Yağışların gece saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. (16)

ADANA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı (18)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı. Yağışların gece saatlerinde batısında kuvvetli olması bekleniyor. (16)

SAMSUN: Az bulutlu (15)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık, yer yer sisli (-15)

VAN: Az bulutlu ve açık (-2)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (9)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde güneyi ile Edirne ve Tekirdağ çevreleri, gece saatlerinde bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Çanakkale, Bozcaada ve Gökçeada çevrelerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (50-70 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya kesimi ile bölgenin güneyinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinin, akşam ve gece saatlerinde bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, Afyonkarahisar'ın yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde İzmir, Muğla ile Aydın'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Kıyı Ege'de güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (50-70 km/s), zamanla Güney Ege kıyılarında fırtına (70-90 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, batısı ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Antalya ve Burdur çevreleri, gece saatlerinde Batı Akdeniz ile Mersin ve Adana çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların gece saatlerinde Burdur ile Antalya'nın batısında kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis görülecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla güney ve batısı parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde batısı ile Karaman ve Aksaray çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Eskişehir ve Konya'nın yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Bölgede eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Bölgede eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey kesimlerinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Eğiminin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzeyinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer hafif sis bekleniyor. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.