Ege'de şiddetli deprem

Ege'de şiddetli deprem

Ege'de 6.2 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul Tekirdağ ve Çanakkale'de hissedildi. Depremin merkezinin Saros körfezi olduğu belirtildi.

Bozcaada'nın 50 kilometre açıklarında, 16.16'da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da da hissedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Ege Denizi'nde Bozcaada açıklarında 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Sarsıntı İstanbul'un da aralarında bulunduğu bazı illerde hissedildi.

Kandilli'den yapılan açıklamaya göre deprem Çanakkale açıkları Ege Denizi'de 80-100 km açıklıkta meydana geldi.

 

EN ÇOK İZMİR VE ÇANAKKALE HİSSETTİ

Meydana gelen deprem özellikle Ege Bölgesi'nde oldukça şiddetli olarak hissedildi. İzmir ve Çanakkale'de paniğe kapılan vatandaşlar ev ve işyerlerinden uzaklaştı. Deprem ayrıca İstanbul, Edirne, Tekirdağ, İzmir, Bursa, Eskişehir, Kütahya ve Çanakkale'de de hissedildi.

ÇANAKKALE'DEN AÇIKLAMA
 
Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Ege Denizi'nde Bozcaada açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğünde depremde, şu ana kadar herhangi bir yaralanma ya da can kaybının olmadığını söyledi.
 
BURSA VALİSİ: VATANDAŞIMIZ SAKİN OLSUN
 
Bursa Valisi Şahabettin Harput, Ege Denizi'nde Bozcaada açıklarında meydana gelen depremin Bursa ve ilçelerinde de hissedildiğini belirterek, “Şu ana kadar sıkıntılı bir haber aksetmiş değil. Devletin tüm kurumları üzerine düşeni yapıyor. Vatandaşlarımıza sakin olmalarını tavsiye ediyorum” dedi.
 
Harput yaptığı açıklamada depremin Bursa'da da hissedildiğini belirtti.
 
“Şu ana kadar sıkıntılı bir haber aksetmiş değil. Devletin tüm kurumları üzerine düşeni yapıyor. Vatandaşlarımıza sakin olmalarını tavsiye ediyorum” diyen Harput, köy ve kırsal bölgelerde herhangi bir sıkıntı yaşanıp yaşanmadığı konusunda da ilgili tüm birimlerin gerekli çalışmayı yaptığını sözlerine ekledi. Öte yandan; sarsıntı nedeniyle Bursa ve ilçelerinde bazı vatandaşlar ev ve iş yerlerini terk ederek kısa süreliğine dışarıda bekledi.
 
TELEFONLAR KİLİTLENDİ
 
Özellikle Marmara'da kar tatili nedeniyle çoğu vatandaş depreme evlerinde yakalandı. Sarsıntı sonrası herkes yakınlarının durumu öğrenmek için telefonlara sarıldı. Ancak aşırı yüklenme nedeniyle telefonların kitlenmesine neden oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.