EGE ÜNİVERSİTESİ`NIN AYIBI

EGE ÜNİVERSİTESİ`NIN AYIBI

EGE ÜNİVERSİTESİ`NIN AYIBI

3 Kasim 2011 Persembe gunu saat 10.30 civari hem diploma ile ilgili isimi halletmek hem de eski hocalarimi ziyaret etmek icin Ege Universite Matematik Bolumune gittim.. Bolume girmek istedigimde kapida Astronomi Bolumu Profesoru Rennan Pekunlu girmeme izin vermedi.(matematik bolumu ve astronomi bolumu ayni binada yer aliyor.)kendisi dersten arta kalan zamanlarda bir bekci gibi kapida bekleyerek basortulu kisilerin girmesine engel oluyor. (Kapida boyle dikeldigini baska kisilerden de duymustum. ) Kendisi bana turbanli bir sekilde binaya giremeyegimi soyledi ki o sirada binanin kapilarinda turbanla girilemez diye bir yazi asili degildi. (Zaten boyle bir yazi olsa ben de girmeye tesebbus etmezdim.O okulda okudugum zamanlar bu tarz bir yazi asiliydi ve bu yuzden basimizi otoparkta herkesin gelip gectigi ortalik bir yerde aciyorduk.basimizi acabilecegimiz bir kulube dahi yoktu okulda..) Ben ona mezun oldugumu soyledigimde o da bana Ziraat Fakultesinin binalarinin kapilarina bakip bakmadigimi sordu. Benim orayla bir isimin olmadigini o yuzden o kapilarda ne oldugunu bilmedigimi soyledim.. O kapilarda ogrencilerin, velilerin ve mezunlarin basortulu bir sekilde binaya giremeyecekleri yaziyormus, oyle dedi kendisi. Ben dekan Nadide Hanimin binalara basortulu bir sekilde girmemize izin verdigini soyledim. Bu sefer Renan bey bana "Dekan yasak uyguluyor" diyerek cevap verdi ben de bir sey demeyerek bolumun onunden ayrildim ve bolumde gorusmek istedigim hocalari telefonla aradim. Ben binaya giremedigim icin onlar okulun kafeteryasinda toplandilar. Anca o sekilde gorusebildik.

Bir de sunu eklemek istiyorum.. 2006-2010 yillarinda Ege Universitesinde okuyordum. 2008 veya 2009 yilinda ogle arasinda kampuste basortulu bir sekilde matematik bolumunden manisa kavsagina dogru yuruyordum. Yine ayni profesor benim ve arkadasimin onunu kesti. Arkadasim da basortuluydu. Bize bu sekilde giyinerek "bir uygarligin tapinak fahiselerine" benzedigimizi soyledi. biz muhatap olmadik ve yolumuza devam ettik..Kendisi profesor olabilir ama herkesin din, dil, irk ozgurlugu vardir.Profesor olmasi ona insanlarin dinine, kiliklarina, kiyafetlerine laf soyleme hakkini vermez.

Turkiye'nin geneli universitelerde artik basortusu sorunu yasanmiyor diye biliyor fakat bir kac ogretim uyesi, ogrencilere hala zorluk cikarmaya devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum