Ege Üniversitesi karıştı! Ölü ve yaralılar var!

Ege Üniversitesi karıştı! Ölü ve yaralılar var!

Ege Üniversitesi Kampüsü'nde karşıt görüşlü öğrenci grubu arasında çıkan kavgada bir öğrenci hayatını kaybederken, biri ağır yaralandı.

Ege Üniversitesi Kampüsü’nde, öğrenciler arasında kavga çıktı. Ülkücü öğrenciler ile PKK'lı olduğu iddia edilen grup arasında 2 gündür süren gerginlik yerini bu kez kavgaya bıraktı. Çıkan kavgada, Ülkü Ocaklarının fakülte temsilcisi olduğu belirtilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu bıçaklanarak öldürüldü. Kampüsteki gerginlik ise sürüyor!

Kavga sırasında 2 öğrenci bıçakla ağır yaralanırken, çok sayıda öğrenci de hafif şekilde yaralandı. Durumun bildirilmesi üzerine kampüse çok sayıda ambulans yönlendirilirken, çevik kuvvet polis ekipleri kampüse girerek olaya müdahale edip grubu ayırdı. Ağır yaralılar olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

ÜLKÜ OCAKLARI TEMSİLCİSİ ÖLDÜ 
45.20150220214343.jpg

Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan Fırat Yılmaz Çakıroğlu, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Ağır yaralı Nurullah S.'nin ise tedavisinin Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam ettiği, hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. 

ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN TEPKİ

Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümü, Ülkü Ocakları sosyal medya hesaplarından "şehidimiz" başlığıyla duyruldu. Saldırının üniversitedeki PKK'lı grup tarafından gerçekleştirildiği iddia edilirken, Kampüs içerisindeki gerginlik hala sürüyor. Bu arada hayatını kaybeden Çakıroğlu’nun arkadaşları Ege Üniversitesi Acil önünde toplanmaya başladı.

TWITTER'DE İSYAN VAR

Bu arada, ülkücüler twitter'da FıratCakıroğlu başlığıyla hastag açtı. Ege Üniversitesi'nde PKK'lı grup tarafından öldürüldüğü iddia edilen Fırat Çakıroğlu'nun ismi uzun süre Türkiye'nin en çok konuşular ismi haline geldi ve ilk sırada yer aldı.

MHP'Lİ VURAL GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Bu arada Ege Üniversitesi'ndeki olaylarla ilgili olarak MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM Genel Kurulu'nda söz aldı. Ülkücü gençlerin sınav öncesi polisi uyardığını, buna rağmen önlem alınmadığını söyleyen Vural şöyle konuştu;
 
 “Ege Üniversitesi'nde, Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi mensubu Fırat Yılmaz Çakıroğlu maalesef şehit edilmiştir. Bu kürsüden ve Parlamentoda, hükümete, PKK'nın üniversitedeki örgütlenmesine karşı tedbir alınmasını defalarca ifade etmiş, Ege Üniversitesi yönetiminin de PKK'nın bu yapılanmasıyla ilgili hiçbir tedbir almamasıyla ilgili, bu konuda, hem Rektörlüğü hem emniyet teşkilatını uyarmıştım.

"POLİS UYARIYI DİNLEMEDİ"

Bu değerli kardeşim beni birkaç kere aradı. Dün çıkan bir gerginlik ve bu gerginlikten sonra bugün sınava girecekler, polise söylüyorlar "Tedbir alınız" diye ama maalesef sınava girerken polis yok, saldırıya uğruyorlar ve bıçaklanarak ölüyor. 

İNŞALLAH O İDDİA DOĞRU DEĞİLDİR

Sayın Başkanım, yani 45 dakika ambulans gelmiyor, kan kaybından ölüyor. Aldığım bilgilere göre, inşallah öyle değildir ama, oradaki bir polis arabasıyla gönderilmesi talebi uygun görülmüyor. Bunun sorumlusu kim? Elinizi vicdanınıza koyunuz. İç güvenlikte buna alacağınız ne tedbir var? dedi. Konuşurken gözleri dolan ve duygulanan Vural, "Allah rahmet eylesin" dedikten sonra daha fazla konuşamadı ve MHP grubunun en arka sırasına giderek burada bir süre sessizce oturdu. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, olayı kınadığını belirterek, "Biz de bu menfur olayı şiddetle kınıyoruz. Fırat Yılmaz Çakıroğlu'na Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

BURASI ÜNİVERSİTE Mİ?

Ege Üniversitesi'ndeki olaylar sonrası sosyal medyaya yansıyan bazı fotoğraflar ise tüyler ürpetti. İddialara göre Ege Üniversitesi'nde yer alan dersliklerde yasa dışı terör örgütü PKK'ya ait bir takım sloganlar yer alıyor.

universite-koridoru.jpg 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.