Uzaylı profesör iş başında

Uzaylı profesör iş başında

Ege Üniversitesi Uzay Bilimleri hocası Prof. Rennan Pekünlü, başörtülü öğrencileri kapıdan içeri almamakla kalmadı, resimlerini de çekerek fişledi. Yasakçı hoca gazetecileri görünce ise saklandı.

BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİLERİ İÇERİ ALMADI, RESİMLERİNİ ÇEKTİ

 

Başörtülü öğrencileri derse almadığı için hakkında defalarca suç duyurusunda bulunulan ve dosyası Danıştay’da olan Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. E. Rennan Pekünlü, bu kez de okul giriş kapısında elinde fotoğraf makinasıyla başörtülü öğrencileri fişlerken görüntülendi. Pekünlü, görüntülendiğini farkettiğinde yüzünü kağıtla kapatırken, asistanına da gazetecilerin fotoğrafını çektirtti. Rennan Pekünlü, gazetecilere demokratik hakkını kullandığını iddia etti.

YÖK’ün talimatını hiçe saydı

İzmir’de, Ege Üniversitesi (E.Ü) Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü, hakkında defalarca okul yönetimine, YÖK’e şikayet olmasına, savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına karşın başörtülü öğrencileri okul binasına almayıp fotoğrafını çekip fişlemeye devam ediyor. Rektör, Dekan ve Bölüm Başkanının müdahale etmediği bu durum karşısında eğitim haklarının engellendiğini belirten öğrenciler yetkililerden yardım istiyor. Fakültenin Matematik ile Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü öğrencilerinin giriş yaptığı kapıda elinde fotoğraf makinasıyla adeta nöbet tutan Prof. Pekünlü, başörtülü öğrencileri rızaları olmadan önce fotoğrafladı sonra da içeri girmelerini engelledi.

Dosyası Danıştay’da bekliyor

Daha önce de okul kapısına “Başörtülüler giremez” yazıları astığı ileri sürülen Profesör Pekünlü hakkında, geçen Ocak ayında, başörtüleri nedeniyle kendilerini içeri almadığı ve fotoğraflarını çektiği iddiasıyla dört öğrenci tarafından, o dönem Mazlum-Der İzmir Şubesi Üyesi olan avukat Mehmet Gün aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu. “Eğitim öğretim hakkının engellenmesi”, “Özel hayatın gizliliğini ihlal”, “Ayrımcılık yasağını ihlal” ve “Manevi işkence” gerekçesiyle bulunulan suç duyurusuyla ilgili üniversite rektörlüğünün birkaç aylık beklemenin ardından soruşturma izni verdiği, öğretim üyesi profesörün itirazı üzerine dosyanın Danıştay’da olduğu öğrenildi. Avukat Mehmet Gün, “Dosya Danıştay’a gitti. Oradan gelecek cevabı bekliyoruz. Eğer soruşturma izni gelirse bu kişi hakkında dava açılabilecek” dedi. Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı ise “Kendisi kınama cezası aldı, lüzumu muhakeme çıktı, kademe ilerleme cezası verdim, ekrar bir soruşturma açtım. Daha ne yapabilirim” dedi.

28 Şubat Davası’na müdahil olacaklar

Antalya’da, 14 yaşındayken Refah Partisi’nin düzenlediği gösteriye katılmasının ardından tutuklanan ve 8 yıldan fazla cezaevinde kalan Yakup Köse, 28 Şubat soruşturmasına müdahil olmak istiyor. KÖSE, “İki gün sonra önüme hakkımdaki eylem ve iddialarla ilgili bir metin koydular. Metinde IBDA-C adına eylemlerde bulunduğum yazıyordu. Duymadığım bir örgütün üyesi olarak gösterildim. Hiç uğruna yıllarımı cezaevinde geçirdim’’dedi. Öte yandan, TSK’dan ihraç edilen askerlerin kurduğu ASDER üyeleri de, başvurusu yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.