Deprem profesöründen korkutan tahmin

Deprem profesöründen korkutan tahmin

Ege ve Marmara bölgesinde meydana gelen deprem sonrası Ahmet Ercan şu açıklamalarda bulundu;

Merkez üssü Kandilli tarafından Bozcaada olarak açıklanan için Ahmet Ercan açıklama yaptı.

Bölgedeki fayların bir süredir gergin olduğunu vurgulayan Ahmet Ercan, şöyle konuştu:

“Ege’de ‘deprem gerdanlığı’ diye andığım Girit, Rodos, Fethiye, Marmaris, Bodrum, Kuşadası, İzmir, Dikili, Çanakkale, Dedeağaç ve Kavala’da yaklaşık bir aydır deprem yoğunlaşması vardı. Bu bölgede bir süredir yanardağ çalışmaları yapıyoruz. Bu gerdanlığın üzerinde bir deprem olması beklentilerimizin arasındaydı.

Nitekim üç gün önce Saros Körfez’inde bugün depremin olduğu yerde 4.0 büyüklüğünde bir deprem olmuştu. Şu anda anlaşılıyor ki, o deprem bugünkü depremin öncüsü olarak ortaya çıkıyor.

'2013 DORUK DEPREMLER YILI OLACAK'

Bu gerdanlık üstünde başka depremler olacaktır, gerdanlığın tamamı etkin. Belki bu gerdanlığın üzerinde denizaltı yanardağlarının etkileşmesi bile söz konusu. Yerin çekirdeğindeki dengesizlik nedeniyle 2013 bir doruk depremler, afetler yılı olacağını daha önce söylemiştim. Her şey beklendiği gibi gidiyor. Ama bunu sadece Türkiye için değil, Dünya için söylemiştik. Bölgede 6.2 büyüklüğünde depremin arkasından daha büyük deprem olacağını düşünmüyorum.”

DOĞU ANADOLU ÇOK GERGİN

Doğu Anadolu fayının hiç olmadığı kadar gergin olduğunu da kaydeden Ercan, deprem riskinin yüksek olduğu illerin adını verdi.

"Adıyaman, Maraş ve Malatya üçgenine dikkat." 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.