Bağış'tan gurbetçilere: Gücüm sizsiniz

Bağış'tan gurbetçilere: Gücüm sizsiniz

AB Bakanı Egemen Bağış, Belçika'da sivil toplum temsilcileri ile yaptığı toplantıda 'İnançlarıma, Peygamberime ve ülkeme hareket etmeye kalkışana cevabı sizden aldığım güçle veriyorum" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Belçika'daki Türklere hitap ederken, "Benim değerlerime, inançlarıma, ülkeme, peygamberime hakaret etmeye kalkışan birine hak ettiği cevabı verebiliyorsam, sizlerden aldığım güçledir" dedi.

Belçika Diynet Vakfı'nın Brüksel'deki merkezinde Türk sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelen Bağış, "Sizler Türkiye'nin AB yolundaki gönüllü elçilerisiniz. Türkiye'nin yurt dışındaki yüzüsünüz. Artık misafir değil, ev sahibisiniz" ifadesini kullandı.

Avrupa'da yaşayan 5,5 milyon Türk'ün 140 bin ticari işletmeyi çalıştırdığını, 640 bin kişiye iş verdiğini ve 50 milyar avro ciro yaptığını belirten Bağış, 2020 yılında bu nüfusun 6,5 milyona, Türklere ait işletme sayısının 190 bine ve bunların cirolarının 90 milyar avroya ulaşacağını dile getirdi.

Bağış, "O yüzden ben her zaman diyorum ki biz sizler sayesinde zaten çoktan AB üyesi olduk. Sizlerin yaşadığı toplumlara kimliğinizi ve kültürünüzü kaybetmeden entegre olması, büyük başarılar ortaya koyması üyeliğimize tereddütle bakanlara verdiğimiz en güzel cevap oluyor" diye konuştu.

Bakan Bağış, çalışmalarından memnuniyetini belirten bir dernek yöneticisine, "Ben gücümü sizden alıyorum. Benim değerlerime, inançlarıma, ülkeme, peygamberime hakaret etmeye kalkışan birine ben hak ettiği cevabı verebiliyorsam, sizlerden aldığım güç sayesindedir. Arkamda duracağınızı bildiğim için veriyorum" dedi.

Bağış, bedelli askerlik ücretinin indirilmesi ve Türkiye'ye bedelsiz araba götürebilme gibi taleplerini de not ederek, ilgili bakanlara ulaştırma ve takipçisi olma konusunda söz verdi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.