Egemen Bağış AK Parti'nin İstanbul adayı mı olacak?

Egemen Bağış AK Parti'nin İstanbul adayı mı olacak?

Adı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen AB Bakanı Egemen Bağış iddiaları 'Genel Başkan 'genel merkezin camlarını sil' dese gocunmam yaparım' sözleriyle yanıtladı.

 

CHP’nin ‘İstanbul’u kesinlikle alacağız’ iddiasına karşı AK Parti’den çarpıcı adımlar geliyor. Yerel seçimlerde İstanbul’u CHP’ye kaptırmayı düşünmeyen AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayının Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış olacağı konuşuluyor.

Egemen Bağış ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda kapıları kapatmadı. Egemen Bağış, AK Parti’nin İstanbul’da kendisini aday göstereceği iddialarıyla ilgili "Genel Başkan bana, 'sana yeni bir görev düştü, genel merkezin camlarının temizliği bundan sonra senin mesuliyetin' dese, gocunmam yaparım" ifadelerini kullandı.

Ünyeliler Derneği'nin Beyoğlu'ndaki genel merkezine misafir olan Egemen Bağış bir gazetecinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmak isteyip istemediği konusundaki sorusuna şu yanıtı verdi:

"İstanbul halkı beni 2015'e kadar milletvekili seçti. 2015'e kadar görevimin başındayım. Ama bu parti, bu genel başkan ve bu genel merkez, 32 yaşında beni Amerika'dan çağırdı, 'Gel biraz da ülkene hizmet et' dedi ve milletvekili yaptı. 36 yaşında, Türkiye gibi büyük ve güçlü bir ülkenin iktidar partisinin genel başkan yardımcılığını bana tevdi etti. 38 yaşında da 'Kabinedeki 25 kişiden biri ol, Türkiye'nin yönetiminde söz sahibi ol' dediler ve bakan yaptılar. Yarın genel merkezim, genel başkanım, partim bana, 'Sana yeni bir görev düştü, genel merkezin camlarının temizliği bundan sonra senin mesuliyetin' derse, 'Onda da bir hayır vardır, beni bu genç yaşlarda bu göreve getiren irade bugün bana bunu uygun gördüyse, bunda da bir doğruluk payı vardır' der, o camları temizlemekten hiç de gocunmam. Görev Çin'de de olsa, kendi memleketim Siirt'te de olsa, İstanbul'da da olsa, Ankara'da da olsa hiç fark etmez."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.