Bakan Bağış çileden çıktı!

Bakan Bağış çileden çıktı!

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "İslam'a ve Hz Muhammed'e (SAV) hakaret içeren provokatif filmi eleştirdi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "İslam'a ve Hz Muhammed'e (SAV) hakaret içeren provokatif filmin, ABD'deki seçimleri etkilemeye yönelik olduğunu söyledi. Bakan Bağış, "Son derece ucuz, adi, şapşal ve sapık bir zihniyetin eseri olan bir fragman parçası." dedi.

Bakan Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın haftaya BM toplantısında dinlere saldırının suç kabul edilmesi teklifinde bulunacağını dile getirdi.
 
Bakan Bağış, Bursa'nın İznik ilçesinde düzenlenen Seramikte Yenilik için Kentsel Tasarım Ağı (UNIC) toplantısına katıldı. Toplantının ardından İznik Çini Vakfı'nı gezen Bakan Bağış, çiniler hakkında bilgi aldı. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bağış, ABD'de hazırlanan "İslam'a ve Hz Muhammed'e (SAV) hakaret içeren provokatif filmi değerlendirdi.
 
"UCUZ, ADİ, ŞAPŞAL VE SAPIK BİR ZİHNİYETİN ESERİ"
 
Bağış şöyle devam etti:
 
"Son derece ucuz, adi, şapşal ve sapık bir zihniyetin eseri olan bir fragman parçası. Çok acıdır ki; büyük çoğunluğu, bu fragman paçavrasını görmediği halde değerlerimize ve çok sevgili peygamberimize hakaret ettiği bilgisini duyanca, öfkelenen insanların Orta Doğu'da yarattığı bu kargaşa maalesef bu provokatörlerin ekmeğine yağ sürmektedir.
 
Bu süreçte hepimize düşen görev; dinimizin gerçek mesajının barış ve esenlik mesajlarını, peygamberimizin insanlığı gerçekten sevgiyle yaklaşım tarzını, bütün dünyaya daha iyi anlatmamız gerektiği gerçeği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Hepimizin mesuliyeti vardır. Bizim inançlarımızda, bizim değerlerimizde, bir kişiyi öldürmek bile bütün insanlığı katletmekle eşit olarak görülür, Allah'ın evini yıkmakla eşit bir suç olarak değerlendirilir ki, bizim böylesine terörle, şiddetle insanları öldürerek bu şekilde duygularımızı yansıtmamamız gerekir. Maalesef bu tür şiddete başvuranlar şiddetle kötü bir imaja sahip olmamız isteyen provokatörlerin ekmeğine yağ sürmektedir."
 
"BAŞBAKAN'IN BM'DEKİ MESAJI ÇOK ÖNEMLİ"
 
Herkesin sorumluluğu olduğuna dikkat çeken Bağış, şöyle devam etti "Bizim değerlerimizde bir kişiyi öldürmek bile bütün insanlığı katletmekle eşit olarak, Allah'ın evini yıkmakla eşit olarak değerlendirir ki, bizim böylesine terörle insanları öldürerek hiçbir şekilde duygularımızı yansıtmamamız gerekir. Maalesef bu tür şiddete başvuranlar o provokatörlerin ekmeğine yağ sürmektedir. Bu yüzden sayın başbakanımızın mesajı çok önemlidir. Sayın başbakanımızın önümüzdeki hafta New York'a yapacağı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak için yapacağı ziyarette, bütün kutsallara, bütün inançlara, dinlere hakareti bir insanlık suçu haline getirme teklifinin önemli bir yankı bulacağına inanıyorum. İnşallah Birleşmiş Milletler üyesi bütün ülkeler bu konuda tek yürek olurlar ve hiçbir kimsenin değerlere, kutsallara hakaret etmesi ifade özgürlüğü ile değil hiçbir şekilde kabul edilmemesi gerektiği konusunda bir uzlaşıya varılır. Çünkü bunlar tamamen insanlığa atılan fitne tohumladır. Bu sapık zihniyetin başarısız olması için çok daha bilinçli, önünü arkasını iyi hesap ederek adımlar atmamız konusunda uyarıcı olmasını temenni ediyorum."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.