Eğer bir AK Partili yapsaydı...

Eğer bir AK Partili yapsaydı...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Milletvekilinin gizli tanıkla görüşmesi normal değil, ultra anormaldir" dedi.

bağımsız olmasını istediklerini belirterek, "Yargının bağımsız olarak kalmasını istiyoruz. Bağımsız olması yetmez, aynı zamanda tarafsız olmalıdır. Hukukun üstünlüğü olmalı ama üstünlerin hukuku kavramını kesinlikle kabul etmiyoruz. Bizden önce yargı, bağımsız olmaktan ziyade bakımsızdı." şeklinde konuştu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, iktidarları döneminde Edirne'den Kars'a, Van'a kadar saray kelimesine yakışır adliye sarayları inşa ettiklerini söyledi.

CHP Milletvekili Ersin'in, gizli tanıkla görüşmesinin sorulması üzerine buna tepki gösteren Çelik, "Tenhada, kenarda birilerinin birilerini etkileyerek yargıya müdahale etmesi kabul edilebilir, savunabilinir tarafı olmayan bir şeydir." dedi.

Muhalefetin demokratik açılımla ilgili tutumunu da eleştiren Hüseyin Çelik, daha önceki Anayasa değişikliği sürecinde değiştirilecek maddeleri getirdiklerinde muhalefet partileri "dayatma" olarak tepki gösterirken bu defa önce maddeleri görmek istemelerinin çelişki olduğunu savundu. Çelik, şunları kaydetti: "O zaman dediler ki, 'Bize paket dayatıyorsun.' Demokratik açılım süreci gündeme geldiğinde aynı CHP, bu sefer, 'Bak paket getirmiyorsun. Ne var işin içinde?' dedi. İşte taslak dayatmadan geldik, nasıl çözeriz diye soruyoruz, onda da yok. Anayasa değişikliği zarurettir, mutlak surette yapmak zorundayız. Tepeden tırnağa yapamıyorsak. parca parça yapmak zorundayız."

Etiketler :