EĞİTİM-BİR-SEN "Bu Bir Redd-i Mirastır"

EĞİTİM-BİR-SEN "Bu Bir Redd-i Mirastır"

Memur-sen konfederasyonu EĞİTİM-BİR-SEN Denizli ŞUBESİ'nin promosyon anlaşması ile ilgili neler söyledi.

Güçlüyü haklı değil; haklıyı güçlü kılmanın temsilcisi öncüsü ve mücadelecisi olan Eğitim-Bir-Sen; Denizli’de hizmet veren yaklaşık 7000 eğitim çalışanını ilgilendiren maaş karşılığı promosyon anlaşması ile ilgili girişimleri olumlu sonuçlar vermeye başlamıştır. Son aldığımız duyumlar öğretmene reva görülen 6’şar aylık 116 tl promosyon anlaşması müsveddesinin iptal edildiği yönündedir.

            Ekonomik açıdan, süresinin uzunluğu, ödenecek miktarın sabit tutulması, gelecek yeni personel için ayrı ödeme yapılmayacak olması, gibi açılardan tutarsız ve yetersiz bulunan bu anlaşma sendikamızın öncülüğünde kamuoyunun da büyük desteği ile eğitim çalışanlarının lehine sonuçlanma aşamasına gelmiştir.

            Promosyon anlaşmasının  imzalandığı ilk andan itibaren eğitim çalışanlarına 6 ayda 116 tl lik promosyon ödemesinin yetersizliğinden hareketle sendikamız büyük mücadele vermiştir. Komisyon üyeleri dahil her kesime bu anlaşmanın hukuksuzluğu ve çalışanları tatmin etmediği belirtilmiştir. Sendikamız öğretmenlerden gelen haklı serzenişin sesi ve sağduyunun temsilcisi olmuştur.

            Sendikamız bu mücadeleyi verirken anlaşmada imzası bulunan yetkili sendika sıfatı ile masaya oturup çalışanların aleyhine olan bu anlaşmaya imza atan malum sendika temsilcileri basın açıklamamızın hemen arkasından suçluluk psikolojisiyle açıklama yapıp imzalarını inkar ederek redd-i mirasla sendikacılığa yeni bir boyut kazandırmışlardır. “Promosyon konusunda tek yetkili kurum amiridir” diyerek topu taca atmışlardır. Kamuoyu bu açıklamanın ardından haklı olarak komisyon kararlarında “sendika temsilcisi” sıfatıyla NECATİ ÖZBEK’ in imzasının ne anlama geldiğini sorguluyor ve şu soruları soruyor; madem kurum amiri var imzayı o atıyor, o zaman masada sizin ne işiniz var, yetkili sendikanın “yetkisi” nerede, yoksa yetkinizi birçok komisyonun değişmezi, birçok hataların temsilcisi ve sendikanıza üyeliği askıda bulunan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı MUSTAFA ÖZEVCİMEN ’e mi kullandırıyorsunuz? Sendikamızın eğitim çalışanlarının haklarını savunmasından niçin rahatsızlık duyuyorsunuz?

            Yetkili sendika sıfatını taşı(yama)yan ve sorumluluğunun ağırlığının altında ezilen malum sendika, anlaşmayı yeterli bulmuş, imzalamada sakınca görmemiş iken, bizim dik duruşumuzdan sonra anlaşmanın iptal edileceği duyumunu alarak üyelerine ”promosyon anlaşmasının şartlarının ve ekonomik meblağının iyileştirilmesi için çabalarımız devam ediyor” diyerek mesaj atmış, attıkları imzanın ne kadar yanlış olduğunu kabul etmişlerdir. Anlaşmanın daha imzası kurumadan basın açıklamalarındaki sözlerini unutarak; kıvrakça bir manevrayla U dönüşü yapmışlardır. Ancak burada şöyle bir çıkmaz var, imzalanırken etkili olamayanlar, imzalandıktan sonra nasıl etkili olacakta, nasıl iyileştirme yapacak? Madem gücün iyileştirmeye yetiyordu da imzalarken niye iyileştirmedin diye sorulmaz mı?

            Bu anlaşmaya karşı hukuk mücadelesi başlatacağımızı, eğitim çalışanlarının haklarını koruyacağımızı kamuoyuyla paylaşan sendikamız ileride oluşacak mağduriyetleri gidermek üzere ilgili bankaya bildirimde bulunmuş ve iptal edilmediği takdirde gerekli dava açma hazırlıklarını tamamlamıştır. Sayın valimizden talebimiz konuya el atarak ilçelerimizi de içine alacak şekilde en az 2 en fazla 3 yıllık ve peşin ödemeli bir promosyon anlaşmasının yapılmasına öncülük etmelidir.       

            Sendikamız, eğitim çalışanlarının beklediği hizmet standardı ve ekonomik açıdan tatminkârlığı sağlanana kadar bu konuyu takip edecek ve her gelişmeyi kamuoyu ile paylaşacaktır.

 

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

 

 

                                                                                                Ahmet SERT

                                                                                           EĞİTİM-BİR-SEN

                                                                                    DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI

Etiketler :