Devlet Okullarına da Öğrenci Başına Bütçe Ayrılmalıdır

Devlet Okullarına da Öğrenci Başına Bütçe Ayrılmalıdır

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer "Devlet Okullarına da Öğrenci Başına Bütçe Ayrılmalıdır" dedi

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2014-2015 eğitim-öğretim yılında özel okula kayıt olacak 250 bin öğrenciye değişen miktarlarda teşvik verilmesi eğitime ve öğrenciye verilen destek anlamında sevindirici ve takdir edilesi bir girişimdir. Ancak söz konusu uygulamanın içeriği ve boyutları itibariyle genişletilerek tüm devlet okullarına öğrenci başına ödenek şeklinde okul bütçesi oluşturulmasına imkân sağlayacak şekilde düzenlenmesi arzu edilir ve beklenir bir gelişmedir” dedi.

Günümüzde okul ve derslik sayısı geçmiş yıllara nazaran önemli ölçüde arttığını belirten Özer,  “Artışın sadece nicel anlamda kaldığı, fiziki altyapı, donanım ve yardımcı personel yönünden okullarımıza gerekli katkının sunulamadığı görülmektedir” diye konuştu.

Okulların kendi kullanımlarına sunulmuş herhangi bir ödenekleri olmadığını hatırlatan Ahmet Özer, şunları söyledi: “Okulların olağan bakım-küçük tamirat giderleri, temizlik malzemesi alımı, olağan kırtasiye giderleri ve en önemlisi hizmetli ve güvenlik görevlisi alımı gibi zorunluluk arz eden mal ve hizmet alımlarını ne şekilde karşılayacakları sorunu halen izaha muhtaç durumda ve çözüm beklemektedir. İşte bu noktada özel ve devlet okullarında okuyan öğrencilere teşvik ödemesi yapan hükümetten ve Bakanlıktan beklentimiz, tüm devlet okullarına eğitim-öğretimin sağlıklı, verimli ve etkin yürütülmesi için zorunlu olan mal ve hizmet alımlarında kullanılmak üzere öğrenci başına belirlenecek bir miktar üzerinden ödenek aktarılarak “okul bütçeleri” oluşturulmasıdır. Bu konuda Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere hükümetin gerekli adımları atmasını bekliyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.