Çöp evden bir milyoner çıktı

Çöp evden bir milyoner çıktı

İstanbul'da, hafıza kaybı yaşayan, şeker ve tansiyon hastası olan Kadir Doğan, eve biriktirdiği çöp yığını içinde bulunup kurtarıldı

İstanbul Fatih'te, bir taksi plakası ve iki dairesi olan 79 yaşındaki Kadir Doğan'ın çöplüğe çevirdiği evinde verdiği yaşam savaşı, dram yürekleri dağladı. Hiç evlenmeyen ve çocukları olmayan Doğan, taksi plakası ve Mecidiyeköy'deki evinden elde ettiği kiralarla geçiniyordu. Kendisi de Mevlanakapı Mahallesi Bıçkı Sokak'taki evinde yaşıyordu. Yaşı ilerleyen, şeker ve tansiyon hastası Doğan, hafıza kaybına uğramaya başladı. İddiaya göre kiralarını alamadı. Ardından da sokaklardan topladığı çöpleri evinde biriktirmeye başladı.
 
VATANDAŞ TESADÜFEN KURTARDI
 
Geçtiğimiz günlerde, bir süredir Doğan'ı evine girip çıkarken görmeyen komşuları polise başvurdu. Eve giden polis, kapıyı çilingirle açtı. Doğan'ı baygın halde çöplerin içinde buldu. Ambulansla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Doğan, geçtiğimiz pazar günü kolundaki serumu çıkarıp hastaneden ayrıldı. Elinde serum iğnesi olan Doğan, hastaneden fazla uzaklaşmadan sokakta bayıldı. Kadir Doğan'ı yoldan geçmekte olan Özduran Özyener isimli vatandaş buldu. Talihsiz adamı tekrar hastaneye götüren Özyener, tedavinin ardından kendisine gelen Doğan'ı önce evine götürdü sonra da Rize'deki akrabalarını arayıp bilgi verdi. Kadir Doğan, İstanbul'a gelen akrabaları tarafından Rize'ye götürüldü. Akrabaları, ödenmeyen kiralar için adli mercilere şikayette bulundu.
 
Kaynak: SABAH

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.