Ekmekte domuz yağı skandalı

Ekmekte domuz yağı skandalı

Almanya'daki ekmeklerde, domuzdan elde edilen bir maddenin kullanıldığı ortaya çıktı. Benzer maddelerin çorbadan meyve suyuna kadar çok sayıda üründe de yer aldığı belirtildi.

 

Sivil toplum kuruluşları ise "Müslümanlar tepkisini göstermeli" çağrısında bulundu.

Almanya'da tüketici kuruluşu Foodwatch, unlu mamul üreticilerinin ekmek üretiminde domuzdan elde edilen bir katkımaddesi kullandığını açıkladı.

Tüketici uzmanlarının yaptığı araştırmalarda sanayi tipi unlu gıda üretimi yapan işletmelerin ürettiği ekmeklerde domuz kılından elde edilen "L-Cysteine" adlı Sistain grubundan bir amino asitin kullandığı belirlendi. Domates çorbasındanmeyve suyuna, krem peynirden patates cipsine kadar birçok üründe doğrudan domuz eti, domuz iç yağı ya da domuzdan elde edilen katkımaddelerinin kullanıldığı da belirtildi.



'VAHİM VE SORUMSUZCA'

Almanya'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının tepkisi ise gecikmedi. Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi sözcüsü Ali Kızılkaya, "Eğer bu iddialar doğruysa vahim ve sorumsuzca bir durum.

Tüketiciye ve inançları gereği domuz ve katkı maddelerini tüketmeyen tüketicilere bir nezaketsizlik. Müslümanlar bu durumu kınamalı" diye konuştu. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Genel Başkan Yardımcısı Orhan Bilen de halkın helal gıda konusunda hassas davranmalarının neslin manevi sağlığı açısından önemli olduğunu vurguladı.

Bilen, "Hassasiyetlerimiz yavaş yavaş elden gitmemeli. Yeni nesil, helal gıda bilincinden uzak yetiştirilmemeli. Müslüman toplum neslini korumalı" dedi.

BUGÜN GAZETE

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.