Ekmeleddin İhsanoğlu Adaylıktan Çekiliyor mu ?

Ekmeleddin İhsanoğlu Adaylıktan Çekiliyor mu ?

Habername.com, Muhalefetin yeni çatı adayı ile ilgili şok bir iddiaya ulaştı.

Cumhurbaşkanlığı çatı aday konusunda Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin uzun suren  kamuoyu araştırmaları sonucu mutabakata varılan Ekmeleddin İhsanoğlu isminin gerek CHP ve MHP tabanı başta olmak uzere diğer siyasi partiler nezdinde karşılık bulmaması, muhalefeti yeni isimler uzerinde yeniden arayışa zorluyor.

Habername.com, çatı aday krizinin perde arkasına ulaştı.

Bazı yakın siyasi kaynaklardan edindindiğimiz iddialar buyuk ses getirecek.

TEKİN VE ASİLTÜRK GÖRÜŞMESİ!

İddialara göre; 17,06,2014 Salı gunu CHP Gen. Sekreteri Gürsel Tekin, Saadet Partisi genel merkezinde sesiz sedasız Saadet Partisi Yüksek İstişare kurulu başkanı Oğuzhan Asiltürk ve Gen. Bşk. Mustafa Kamalak ile bir araya gelerek, kendi tabanları başta olmak uzere kamuoyu tarafından karşılık bulmayan Ekmeleddin İhsanoğlu ismine alternatif S.P.'den bir isim önerisi istedi.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan karşısında hiçbir şansının olmadığını öne süren SP'li yöneticiler, Gürsel TEKİN'e iki isim önererek SP'nin ancak bu isimlerin aday gösterileceği bir çatıyı destekleyebileceklerini belirttiler.

BEKAROĞLU VE ŞENER ÖNERİSİ

Yapılan görüşmede SP'li yöneticiler, Gürsel Tekin'e Mehmet Bekaroğlu ve Abdullatif Şener ismlerini önerdikleri iddia ediliyor.

GÜRSEL TEKİN VE OKTAY VURAL GÖRÜŞMESİ

Sp'li yöneticilerle yapılan görüşme sonrası MHP genel merkezine geçen Gürsel Tekin, Oktay Vural ile bir araya gelerek Mehmet Bekaroğlu ve Abdullatif Şener isimlerini değerlendiren ikili, Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli'ye Mehmet Bekaroğlu ismini önerdikleri iddia ediliyor.

EKMELEDDİN İHSANOĞLU ÇEKİLEBİLİR

Yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre; Mehmet Bekaroğlu'nun ikna edilmesi durumunda Ekmleddin İhsanoğlu'nun adaylıktan çekilmesi bekleniyor.

 

Habername / Haber Merkezi

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.