'Çatı'yı beğenmedim tatilimi bölemem

'Çatı'yı beğenmedim tatilimi bölemem

Yapılan son ankete göre, 'Ekmeleddin İhsanoğlu'nu benimsemedim' diyenlerin oranı yüzde 35. Seçmenin yüzde 11’i tatilde olacak. Ankete katılanların yüzde 7'si de sandığa gitmeyeceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimine 25 gün kala araştırma şirketlerinin kamuoyu yoklamaları sürüyor. Stratejik Araştırma Danışmanlık, 11-13 Temmuz arasında 12 ilde 1500 kişiyle yüz yüze görüştü.

Ankara, Adana, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Kayseri, İstanbul, İzmir, Van, Samsun ve Trabzon'da gerçekleştirilen araştırmaya katılanlara; seçim günü tatilde olup olmayacağı; oy vermek için tatilini yarıda bırakıp bırakmayacağı; CHP ve MHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için ne düşündüğü; seçimin ikinci tura kalıp kalmayacağı; hangi adayın kazanacağı soruları yöneltildi.

İşte seçmenin verdiği yanıtlar ve oranlar:

Erdoğan ilk turda kazanır

- CHP'li seçmenin yüzde 35'i, MHP'li seçmenin ise yüzde 40'ı "Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığını benimsemedim" dedi.

- "İhsanoğlu'nun adaylığı halk nazarında kabul gördü mü?" sorusuna 'Hayır' yanıtını verenlerin oranı yüzde 63.

- 'Seçim ilk turda sonuçlanır' diyenlerin oranı yüzde 61.5 oldu.

- Ankete katılanların yüzde 50'si "Türkiye'nin gelecek vizyonuna en uygun cumhurbaşkanı adayı kim" sorusuna "Recep Tayyip Erdoğan' yanıtını verdi.

- Seçmenin yüzde 61'i "Erdoğan ilk turda yüzde 51-54 oranında oyla seçilir" dedi.

Genel seçim olsa yüzde 49.6

- "Kesin olarak Recep Tayyip Erdoğan'a oy vereceğim" diyenlerin oranı: Yüzde 43 ilayüzde 47 arasında. "Kesin olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy vereceğim" diyenlerin oranı yüzde 32 ila yüzde 36 arasında.

- Seçmenlerin yüzde 11'i, seçimin yapılacağı 10 Ağustos Pazar günü tatilde olacağını söyledi. Tatilde olacağını söyleyen seçmenlerin yüzde 7.7'si ise "Oy kullanmak için tatilimi yarıda kesmeyeceğim" yanıtını verdi.

- "Yarın milletvekili seçimi olsa kime oy verirsiniz" sorusuna (kararsızlar dağıldıktan sonra) verilen yanıt: AK Parti: Yüzde 49.6 CHP: 26.6 MHP: 14.9

'Sonuç şimdiden belli'

SAD Strateji Araştırma Danışmalık Genel Koordinatörü Sadullah Özcan, yaptıkları araştırmanın sonucunu değerlendirdi: "Yüzde 2-3'lük yanılgı payını saklı tutuyoruz. Buna rağmen katılımcıların verdiği yanıtlar, seçimin sonucunu şimdiden gösteriyor. En fazla merak edilen iki konuyu da seçmene yönelttik. Bunlardan ilki MHP ve CHP'nin çatı adayı Ekmelledin İhsanoğlu hakkında vatandaşın ne düşündüğüydü, diğeri ise tatilcilerin oranının ne olacağı ve oy vermek için tatillerini kesip kesmeyecekleriydi. Ortaya çıkan sonuçları kamuoyunun takdirine sunuyoruz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.