Ekmeleddin İhsanoğlu'nu kim yaktı?

Ekmeleddin İhsanoğlu'nu kim yaktı?

Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhurbaşkanlığı seçim bildirgesini ilan ettiği basın toplantısında elindeki kağıttan okuyunca sınıfta kaldı. Peki suç kimin, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu kim yaktı?

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu bilindiği gibi seçim çalışmalarında miting yapmıyor. Haliyle Ekmeleddin İhsanoğlu'nu canlı performansına seçmenler bugün ilk kez televizyon ekranlarından şahit oldu. 

Basının tam kadro rağbet gösterdiği ve soru cevap kısmında bile canlı yayının kesilmediği bu ilk sınavda Ekmeleddin İhsanoğlu basın danışmanlarının kurbanı oldu. 


Kahire doğumlu olan ve üniversitesiyi de orada bitiren Ekmeleddin İhsanoğlu'nun basın toplantısında 'aksanı' ve hitabet yeteneği öne çıktı. İhsanoğlu bildirgenin tamamını kağıttan ve üstelik de başını hemen hiç kaldırmadan okudu. Zaman zaman okumada zorlanınca tempo düştü, vurguları kaçırdı ve ortaya kötü bir performans çıktı. 

ekmeleddin-ihsanoğlu-seçim-slogani.jpgSeçim bildirgesindeki mesajları hayli üst kalitede olan Ekmeleddin İhsanoğlu, zayıf yönü olan 'hitabet' yeteğini kullanmak durumunda kalınca etkili bir aday profili çizemedi. 

İHSANOĞLU'NU KİM YAKTI? NİYE PROMTER YOKTU?

Bilindiği gibi AK Parti Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan mitinglerinde bile uzun zamandır promter cihazı kullanıyor. 

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Çırağan Sarayı'nda konuşması için düzenlenen ortama neden bir promter cihazı konulmadığı haliyle merak konusu oldu. 

Seçim propagandasını üstlenen basın danışmanlarının böylesi basit bir ayarlamaya gitmemeleri, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun üst kalitedeki mesajlarının 'etkisiz' kalmasının baş sebebiydi. 

SORU - CEVAPTAKİ BAMBAŞKA BİR EKMELEDDİN İHSANOĞLU'YDU

Ekmeleddin İhsanoğlu seçim bildirgesini okurken ne kadar 'kötü' bir performans sergilediyse, soru cevap kısmında o kadar başarılı bir performans ortaya koydu. 

Basın mensuplarının tüm sorularına tek tek yanıt veren Ekmeleddin İhsanoğlu, spontene konuştuğu o anlarda bilgisi ve hitap yeteneği ile etkiledi. İhsanoğlu'nun bildirgede bariz şekilde hissedilen aksanı da soru cevap kısmında kulağa o kadar batmadı. 

Bu durumda yine okların basın danışmanlarına dönmesine sebep oldu. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun kağıda bağlı kalmadığında 'etkili olan' bir konuşmacı olduğundan danışmanlar habersiz miydi? 

ekmek-için-ekmeleddin-ihsanoğlu.jpg
SOSYAL MEDYA NASIL YORUMLADI? 

Sosyal medyada dikkat çeken yorum eski bakanlardan Bahattin Yücel'den geldi. Uzun yıllar siyaset yapan Yücel, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun konuşma performansını kötü buldu. Attığı twitlerde şunları yazdı;

screen-shot-2014-07-10-at-12.58.56-pm.png
screen-shot-2014-07-10-at-12.59.06-pm.png
ekmek-için-ekmeleddin-i̇psanoğlu-seçim-slogani.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.