İhsanoğlu'na iki partiden daha destek geldi

İhsanoğlu'na iki partiden daha destek geldi

TSİP ve Devrimci Halk Partisi'nden İhsanoğlu'na destek geldi.

Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP) ve Devrimci Halk Partisi, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na desteklerini açıkladı. Böylce İhsanoğlu'na destek veren parti sayısı 9'a ulaştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile birlikte Meclis'te açıklama yapan Türkiye Sosyalist İşçi Partisi Genel Başkanı Turgut Koçak, sosyalistler olarak toplumsal muhalefet sergilemek zorunda olduklarını belirterek, "Bu ülkenin insanlarının küçük de olsa bir zafere gereksinimi vardır. Bu zafer Cumhurbaşkanı seçimlerinde kazanılacaktır" dedi. Devrimci Halk Partisi Genel Başkanı Ömer Gürcan da Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı makamına gelmemesi gerektiğini savunarak, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklediklerini açıkladı. Ağbaba da iki önemli sol partinin kendilerini desteklemelerinden memnun olduklarını ifade ederek, "Umarım ilk turda sonuç alırız" diye konuştu.

İki partinin daha desteğini sunmasıyla İhsanoğlu'na destek veren parti sayısı 9'a yükseldi. Daha önce CHP, MHP, DP, DSP, BTP, LDP ve BBP; İhsanoğlu'nu destekleyeceklerini açıklamıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.