Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı az önce sona erdi.

EKK Toplantısının ardından yapılan açıklamada , "Kamu maliyesi, bankacılık ve finans sektörü, reel sektör ve işgücü piyasasına yönelik olarak alınması gereken tedbirler kararlaştırılmış olup, teknik çalışmaların tamamlanmasını müteakip hafta içinde kamuoyu ile paylaşılacaktır." denildi.

AB'YLE GÜMRÜK BİRLİĞİ ANLAŞMASI

Açıklamada ayrıca, "Avrupa Birliği ile görüşmeleri devam eden Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesine ilişkin devam eden olumlu süreç hakkında ilgili bakanlar tarafından EKK bilgilendirilmiş ve aynı doğrultuda çalışmaların hızlandırılmasına karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

BORSA İSTANBUL'UN LİRA KARARI

Borsa İstanbul, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cuma günü yaptığı çağrıya destek mahiyetinde, tüm nakdi varlıklarının Türk Lirasına çevrilmesine ve artık Türk Lirası hesaplarında tutulmasına karar verdiğini açıkladı.

Ankara Esenboğa yolunda otomobil galerilerinin bulunduğu OTONOMİ'nin açılışına katılan Erdoğan, dövizi olanların parasını altına ya da Türk Lirası'na çevirmesini istemiş, döviz kurlarındaki dalgalanmayla ilgili, "Daha önce teğet geçecek dedim, aynı şeyi gene söylüyorum" demişti. Erdoğan, faizin de düşürülmesi gerektiği düşüncesini tekrarlamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.