Ekonomi Ne Zaman Düzelir?

Ekonomi Ne Zaman Düzelir?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Mart ayı itibariyle belirsizliğin ortadan kalkacağını ve ekonomide her şeyin normale döneceğini söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 17. Avrasya Ekonomi Zirvesi'nin açılışında konuştu.

Şimşek'in açıklamasından öne çıkanlar;

MART AYINDA BELİRSİZLİK SONA ERECEK

Son aylarda özellikle Mayıs'tan sonra tüm şirketlerin döviz talebi artmıştır. Aslında net olarak yabancı çıkışı yoktur bütün bu tedirginliklere rağmen. Fakat ilginç bir şekilde Türk vatandaşlarının ve Türk şirketlerinin döviz talepleri artmıştır. Tabii bu siyasi belirsizlikle ilgili. Mart ayı itibariyle bu belirsizlik ortadan kalkacaktır.

ŞOK KALICI OLMAYACAK

Şu anda iktidardaki partiye yüksek destek verilir ve istikrar devam ederse, yani tedirginlik azalınca yerli vatandaşların döviz talebinin tersine dönme ihtimali dahi var. Bu şok kalıcı olmayacak, hızlı bir şekilde toparlanma mümkün.

TABLO GÖRÜNDÜĞÜ KADAR KÖTÜ DEĞİL

Hane halkının borcu TL cinsinden, döviz ile borçlanmasına izin vermiyoruz. 4.7 milyon vatandaşımıza iş bulduk, bu rekor bir rakamdır. Hane halkının bilançosu sağlam, devletin bilançosu sağlam, reel sektörde bazı soru işaretleri olsa da tablo göründüğü kadar kötü değil. Bu sıkıntıyı da aşacağız.

GEREKLİ TÜM TEDBİRLERİ ALIYORUZ

En önemli konu yapısal reformlardır. Burada en önemli husus sermaye piyasalarının derinleştirilmesi, kayıt dışı ekonomiyle mücadele. Biz AR-GE'ye büyük önem veriyoruz. Çok ciddi AR-GE teşviklerimiz var. Türkiye olarak gerekli tüm tedbirleri alıyoruz. Türkiye çok hızlı bir şekilde sermaye piyasalarının geliştirilmesi adına büyük adım atıyor. Mesela her Türk vatandaşımız 100 lira birikim yaparsa biz kendisine 25 lira veriyoruz

habervaktim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.