Ekonomi yönetimi toplantı yaptı

Ekonomi yönetimi toplantı yaptı

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya ile Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in de katıldığı toplantıda son dönemde yaşanan gelişmeler ve alınacak tedbirler değerlendirildi.

DOLAR/EURO REKOR KIRIYOR

Dolar 4.90 lira ile, euroysa 5.73 lira ile yeni tarihi rekor düzeyleri gördü. Döviz piyasalarındaki spekülatif hareketlerle dolardaki artışın devam etmesi üzerine ekonomiyönetiminin sürpriz bir toplantı gerçekleştirdiği öğrenildi.

MB'NİN ADIMLARI

Pazartesi günü gerçekleştiği belirtilen toplantı hakkında ekonomi yetkilileri 'tedbirler kapsamında Merkez Bankası'nın adımları da dahil alınabilecek önlemlerin değerlendirildiğini' bildirdi.

Reuters'a bilgi veren ekonomi yetkilileri Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın da aralarında bulunduğu toplantıya ilişkin şunları söyledi:

ALINACAK TEDBİRLER DEĞERLENDİRİLDİ

"Ekonomi yönetimi son dönemdeki gelişmeleri değerlendirmek için önceki gün toplantı yaptı; alınabilecek tedbirler değerlendirildi. Tedbirler kapsamında Merkez Bankası'nın adımları da dahil alınabilecek önlemler değerlendirildi.

Toplantıya Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve TCMB Başkanı Murat Çetinkaya da katıldı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.