Ekrem Pakdemirli'nin Özal'la ilgili anıları

Ekrem Pakdemirli'nin Özal'la ilgili anıları

Ekrem Pakdemirli, Turgut Özal'la ilgili bilinmeyenleri anlattı.

Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile ilgili anılarını Özal'ın Mirası isimli kitapta toplayan Ekrem Pakdemirli, o döneme ilişkin önemli itiraflarda bulunuyor.

Turgut Özal'ın sağ kolu olarak bilinen eski bakan Prof. Dr. Ekrem Pakdemirli kitabında tartışma yaratacak birçok konuyu da gündeme getiriyor.

İşte Habertürk'e konuşan Pakdemirli'nin kitabından öne çıkan başlıklar;

"GÜLEN'E SAKLANMASINI TAVSİYE ETTİK"

Fethullah Gülen Efendi ile İzmir'de tanıştık. 1980 İhtilali yaklaşırken, Hacı Kemal Erimez ve Fethullah Gülen'in de aralarında bulunduğu kişilerle beraber Ankara'da benim evimde bir araya geldik. Bu toplantıda Gülen'e askerlerin söz dinlemediğini, darbe yapacaklarının kesinleştiğini ve kendisine saklanmasının iyi olacağını tavsiye ettik.

ÇÖLAŞAN EVRAKLARI SATIYORMUŞ

DPT'de grup başkanı iken Emin Çölaşan da DTP'de uzman yardımcısı olarak çalışıyordu. Bir ara baktık ki bizim bütün evraklar Cumhuriyet gazetesinde çıkmaya başladı. Evrakları kimin verdiğini bulamıyorduk. Bunun için ben bir teklifte bulundum. Bir tane gizli evrakı, var olan 4 dairemize birer harfini değiştirerek verelim. O zaman evrakları kimin sızdırdığını kolaylıkla buluruz. Evrakları dağıttık, ertesi gün Cumhuriyet gazetesinde Sosyal Planlama'ya gönderdiğimiz evrak yayınlandı. Sosyal Planlama Daire Başkanı Nevzat Yalçıntaş'a evrakın kendi dairesinden çıktığını söyledik. O da evrakın akışından hangi şubeden çıktığını tespit etti. Evrakları Çölaşan'ın çıkardığı tespit edildi. Cumhuriyet gazetesinin sahibi de Çölaşan'ın evrakları para karşılığı sattığını itiraf etti.

KARISINA SÖZ GEÇİREMEYEN TEK ERKEK BEN MİYİM?

Bazı programlarda Semra Hanım'a mikrofon uzatarak şarkı söylettiler. Ona 'sesiniz güzel' dendi. Tabii bu durum Özal'a zarar vermeye başladı. Biz Turgut Ağabey'e bu durum üzerine biraz yüklendik. Ağabey dedik "Siz Demirel'in veya Bülent Ulusu'nun karısının çıkıp şarkı söylediğini gördünüz mü?" dedik. Bu sözler üzerine Özal gözleri dolarak, "Karısına söz geçiremeyen tek erkek ben miyim?" diye sitem etti.

SADRİ ALIŞIK'A ÖRTÜLÜ ÖDENEKTEN 3 MİLYON DOLAR

Sanatçıyı ve sanatkarı Özal her zaman korumuştur. Sadri Alışık siroz olmuştu. Karaciğerinin değişmesi için 3 milyon dolar lazımdı. Özal, "Sadri Alışık'a 3 milyon dolar ver" dedi. "Ben de ağabey 3 milyon dolar veremem" dedim. Bana Osmanlı'dan örnekler vererek, "Sadri Beyefendi kendini frenleyememiş biraz fazla içmiş, karaciğeri çökmüş. Olsun o sanatçımızdır. Ona sahip çıkacağız" dedi. Parayı verdik ve Sadri Alışık ameliyattan sonra 15 yıl yaşadı.

NAİM'E 7 MİLYON DOLAR ÖDEDİK

Turgut Ağabey bir gün 'Naim Süleymanoğlu'nu Türk vatandaşı yapacağız, ama 7 milyon dolar istiyorlar" dedi. Ben de bu parayı veremeyeceğimi söyledim. Bu parayla 70 köye su götüreceğimi söyledim. Bana dönüp dedi ki; "Naim Süleymanoğlu'nu aldık, olimpiyatlara gitti, Türk bayrağıyla yarıştı ve şampiyon oldu. Türk bayrağı göndere çekilerek İstiklal Marşı okundu. Bu marşın yurt dışında okunması için kaç para verirsin?" Bunu anlatınca gözlerim doldu. 'Verelim be ağabey' dedim. Bulgar istihbaratına 7 milyon doları çantaya koyup gönderdik. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.