El Clasico'yu kazandı kupaya uzandı!

El Clasico'yu kazandı kupaya uzandı!

La Liga devleri Barcelona ile Real Madrid, İspanya Kral Kupası finalinde karşılaştı; El Clasico'yu kazanan Real, 19. kez mutlu sona ulaştı.

Liga devleri Barcelona ile Real Madrid, İspanya Kral Kupası (Copa del Rey) finalinde Mestalla Stadı'nda kozlarını paylaştı.

Dev maç oldukça tempolu ve gergin başlarken, Real Madrid 11. dakikada golü buldu. Ani gelişen Real Madrid atağında Benzema'nın pasına hareketlenen Di Maria, soldan ceza sahasına girdi. Arjantinli oyuncu yerden vurdu, meşin yuvarlak Pinto'nun müdahalesine rağmen köşeden ağlarla buluştu.

Golün ardından iki ekip de pozisyonlar yakalasa da bunlardan faydalanamazken, ezeli rakibine nazaran daha etkili bir performans sergileyen Real Madrid, soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Barcelona'nın sol beki Alba sakatlığı nedeniyle, ikinci yarıda yerini Adriano'ya bırakırken, karşılıklı ataklarla geçen ikinci devrenin ortalarında skora denge geldi. Pique ve Puyol'un yokluğunda 11'de şans bulan 23 yaşındaki savunma oyuncusu Bartra, şık bir kafa golüyle durumu 1-1 yaptı.

Real Madrid, uzun süre konuşulacak bir golle 85. dakikada öne geçti. Orta sahadan aldığı topla hareketlenen Bale, Bartra'nın yanından attığı topa, kendisine yapılan şarja rağmen saha dışından koştu. Müthiş hızıyla rakibini ekarte eden Galli yıldız ceza sahasına girdi, Pinto'nun altından topu ağlara gönderdi.

Bu muhteşem golün ardından Benzema ile 3. gole yaklaşan Real Madrid, 90. dakikada kalesine büyük bir tehlike atlattı. Ceza sahası içinde müsait durumda bulunan Neymar'ın vuruşu yan direkten geri geldi ve Katalan ekibi çok büyük fırsatı tepti.

Kalan kısa sürede skor değişmedi ve Real Madrid, ezeli rakibini 2-1 mağlup ederek İspanya Kral Kupası'nı müzesine götürdü.

Real Madrid Kral Kupası'nı 19. kez kazanırken, Barcelona 26'da kaldı. Kral Kupası finalinde 7. kez El Clasico finali oynanırken, Real Madrid 4. kez mutlu sona ulaştı. Barcelona ise 3'te kaldı.

Öte yandan İspanya futbol tarihinde, 228 "El Clasico" maçı sonrasında Real Madrid galibiyet sayısını 91'e yükseltti. Barcelona ise 89 galibiyette kaldı.

228. "El Clasico"ya Barcelona; Pinto, Alves, Mascherano, Bartra, Alba, Sergio Busquets, Xavi, Iniesta, Neymar, Messi, Fabregas 11'i ile çıktı.

Real Madrid ise sahada; Casillas, Pepe, Ramos, Coentrão, Benzema, Bale, Xabi Alonso, Carvajal, Modric, Di María, Isco 11'i ile yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.