Altın 2,496.16
%0.03
BIST 9,693.46
%1,77
Dolar 32.50
%0.13
Euro 34.60
%0.09
İstanbul
16°
El Kaide üyelerinin avukatı Osman Karahan öldürüldü

El Kaide üyelerinin avukatı Osman Karahan öldürüldü

Türkiye’de yargılanan El Kaide üyelerinin avukatı Osman Karahan, Halep’te Suriye ordusu ile girdiği çatışmada öldürüldü

 

Türkiye’de yargılanan El Kaide terör örgütünün üst düzey yöneticisi Louai Sakka ile kamuoyunun yakından ilgilendiği çok sayıda davada avukatlık yapan Osman Karahan (42), Halep’te Suriye ordusuyla girdiği çatışmada öldürüldü. Karahan’ın öldüğünü 'silah arkadaşı' olduğu söylenen Ahmet Gündüz ve avukat olan kardeşi Selahattin Karahan da doğruladı. İstanbul Barosu da başsağlığı mesajı yayınladı.

Osman Karahan’ın evinden ayrılırken ailesine, “Bir dava için İskenderun’a gidiyorum” dediği öğrenildi. Oğullarının Suriye’ye gittiğini bilmeyen aile ölüm haberiyle şoka girdi. Ağabeyiyle birlikte İstanbul’da bir hukuk bürosu bulunan Avukat Selahattin Karahan, cenazeyi Türkiye’ye getirmek için girişimlere başladı. Ancak Karahan’ın bazı yakınları, "O şehit oldu. Mücahit arkadaşları orada cenazeyi defnedecek. Biz de İstanbul’da gıyabi cenaze namazı kılacağız” diye konuştu.

SURİYELİ TERÖRİST SAKKA’YI SAVUNDU
Osman Karahan, İnsan Hukukunu Koruma Derneği’nin (İHADER) kurucusu. Türkiye onu 2003’te İstanbul’daki sinagog ve HSBC bombalamalarının baş sanığı El Kaide’nin Türkiye sorumlusu Louai Sakka’nın avukatı olarak tanıdı. Suriye uyruklu olan Sakka, Irak’ta bir Türk şoförün başının kesilmesi olayına da karışmış, İstanbul’daki bombalı saldırıların talimatını Eymen Zevahiri’den aldığını açıklamıştı.

Kendisi de 2006 yılında El Kaide terör örgütüne yardım ve yataklık suçlamasıyla gözaltına alınan Karahan daha sonra delil yetersizliğinden serbest bırakılmıştı. Karahan, “anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşebbüsten’’ yargılanan Metin Kaplan’ın da avukatlar arasında yer aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.