Elektrik ve doğalgazda müjde!

Elektrik ve doğalgazda müjde!

Ali Babacan doğalgaz zamları ile ilgili soruları yanıtladı.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün’ün canlı yayın konuğu oldu. Şehir merkezlerine ücretli giriş için pilot uygulama yapılacağını belirten Babacan, ‘Henüz karar yok, vatandaş isterse olur’ dedi. Başbakan Yardımcısı Babacan, yaz aylarına kadar doğalgaz ve elektriğe zam yapılamayacağını da açıkladı.

 

KARAR HENÜZ YOK, VATANDAŞ İSTERSE OLUR

Kent merkezlerine otomobil girişinin sınırlandırılmasına yönelik uygulamalardan bahsediyor. Burada bir pilot uygulamasının başlatılacağından bahsediyor. Bazı şehirlerde bunun bir denemesi yapılacak bunun dünyada uygulaması çok.Nihayetinde bunun kararının şehir şehir verilmesi gerekiyor. O şehirde yaşayan vatandaşlarımıza mutlaka danışılması gerekiyor.Kamuoyu yoklamalarıyla yapılabilir. Bunu gerçekten o şehirde yaşayanların samimi duygularını, beklentilerini iyi ölçüp, böyle bir talepte varsa ondan sonra uygulamaya geçmek lazım.

 

GELECEK YAZA KADAR DOĞALGAZ VE ELEKTİRİĞE ZAM YOK

Gelecek yaza kadar artık ne doğalgazda, ne elektrikte herhangi bir değişiklik öngörmüyoruz. Çünkü petrol fiyatları ve kurun biraz daha stabilize olmasını beklememiz gerekiyor.

 

METRO VARSA KAMU SERVİSİNE İHTİYAÇ YOK

Bir şehirde A noktasından B noktasına milyarlarca dolarlık yatırım yapmışız, metro hattını kurmuşuz. A durağından B durağına kadar da servisler çalışıyor. Artık o servise ihtiyaç var mı? Metronun ulaşamadığı çok yerler var, öğrenciler söz konusu olduğunda bu asla söz konusu değil. Bu çok akıllı bir şekilde yapılacak, hat hat bakılacak .

 

KURALA UYMAYANA AĞIR CEZA GELECEK

İş güvenliği ve madenlerle ilgili şu anda Çalışma Bakanlığımız Meclis’ten geçen yasadan sonra yeni bir hazırlık daha yapıyor. En son Bakanlar Kurulu’nda Çalışma Bakanımız geniş bir sunum yaptı, saatlerce tartıştık. Burada yeni kurallar, ve kurallara uymayanlara da ağır yaptırımlar zaten geliyor. Bu hemen birkaç hafta içinde uygulamaya başlamamız gereken konular bunlar. Aksi takdirde tek bir can kaybına dahi tahammülümüz yok bizim.

 

DÜNYA EKONOMİSİNE KARNE VERECEĞİZ

20 ülke reform taahhüdünde bulundu. Herkes bu reform taahhüdü yerine getirirse, 5 yılda dünya ekonomisi toplamda artı iki puan daha büyüyecek. Biz bununla ilgili takip mekanizmasını kuruyoruz. OACD ve IMF’e görev verdik, işin teknik çalışmasını yapacaklar. IMF diyecek ki şu ülke bunu yapmış bunu yapmamış. Bizde çizelgeleri koyacağız, ilanını da biz yapacağız. IMF VE OACD’nin değerlendirmelerine göre ödevini yapan ülkeler, karnesi yüksek ve karnesi kötü ülkeler diye bunları ilan edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.