Gülen’in Elif Çakır'dan tazminat talebi reddedildi

Gülen’in Elif Çakır'dan tazminat talebi reddedildi

STAR yazarı Elif Çakır’ın ‘Senaryo aynı aktörler aynı imam farklı’ başlıklı köşe yazısına kişilik haklarına saldırıldığı gerekçesiyle 50 bin liralık tazminat davası açan Fethullah Gülen için mahkeme ret kararı verdi.

Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada hakim manevi tazminat şartları oluşmadığını ifade ederek davayı reddetti. Gülen örgütünü lideri Fethullah Gülen, gazeteci yazar Elif Çakır’ın 26 Ocak 2014 tarihinde Star Gazetesi’ndeki köşesinde yazdığı ‘Senaryo aynı aktörler aynı imam farklı’ yazısına kişilik haklarına saldırıldığı gerekçesiyle 50 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

‘Paralel’i görünce dava açıyor

Pensilvanya’da yaşayan Fethullah Gülen daha önce de Elif Çakır’a yazdığı “Game Over Hocafendi” ve “Montajsız görüntü bunlar Hocafendi!” başlıklı yazıları için dava açmıştı. Davaya gerekçe olarak da ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek’ olarak gösterilmişti. İçinde “Paralel” kelimesi geçen her habere bizzat “Hakaret” ve “Halkı kin ve düşmanlığa sevk” davası açan Fethullah Gülen’in Elif Çakır’a açtığı dava mahkeme tarafından reddedildi. Ankara Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada hakim manevi tazminat şartları oluşmadığını ifade ederek davayı reddetti

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.