'Elime çarptığını televizyonda farkettim'

'Elime çarptığını televizyonda farkettim'

Dün akşam oynanan Galatasaray maçında attığı iki golle gündeme oturan ve Eskişehirspor'un galibiyetinde başrol oynayan Koray Arslan, çok tartışılan pozisyonu için bakın neler söyledi.

 

İlginç bir futbol öyküsü olan Koray Arslan, Radyospor'da Özgür Sancar'la Haber Özel Programı'na yaptığı açıklamada, "Eskişehirspor'a gelmeden önce ağır bir sakatlık geçirdim. Futboldan 1 yıl uzak kaldım. Futbolu bırakma aşamasına geldim. Hatta kopmuştum. Ama o sırada Güngörenspor'dan çağrıldım ve adeta yeniden doğdum." dedi.

Bucaspor'da futbola başladığını belirten Koray Arslan, ''17-18 yaşında çıkış yakaladım. Göztepe ve Karşıyaka'da oynadım. Sonra sakatlığım nedeniyle ameliyat oldum. 1 yıl futbol oynayamadım. Futbolu bırakma aşamasına geldim. 2 sene önce yüksek bonservis ücretleri önerilerek transfer edilmek isteniyordum; sakatlıktan sonra bonservisim elimde olduğu için bir yere gidemedim. İnsanlar, tekrar oynayamayacağımı düşünüyordu. Fakat Güngörenspor bana kucak açtı. Ben de verilen şansı iyi değerlendirdim. Güngörenspor benim için çok önemlidir. 3 yıldır Eskişehirspor'da forma giyiyorum.'' dedi.

HAYALİM A MİLLİ TAKIM

En büyük hayalinin A Milli Takım'da olmak olduğunu belirten Koray Arslan, ''Ama Türkiye'de futbol günlük yaşanıyor. Bugün sizinle röportaj yapmamın nedeni Galatasaray'a gol atmış olmam. Ben yıllardır futbol oynuyorum, yılda ortalama 30 maç oynuyorum, ama defans oyuncusu olduğum için ön plana çıkamadım. Gol atınca ön plana çıktım. Futbol gündemi böyle hızlı değişince uzun vadeli planlar yapmak zor oluyor.'' diye konuştu.

Bu sene bir iki maçta ileride oynadığını da belirten Koray Arslan, ''Ziraat Türkiye kupası maçında Altay'a iki gol atmıştım. Futbol özelliği olarak boş alan bulduğumda daha fazla iş yapıyorum. Genelde defansta oynuyordum. Galatasaray maçında ileride oynamak kolay, çünkü Galatasaray açık oynuyor, fakat Türkiye'de diğer takımlar rakibi bozmak için oynuyorlar. Dolayısıyla ileride oynamak kolay olmuyor.'' dedi.

Galatasaray'ın kötü bir gününde olduğunu da belirten Koray Arslan, attığı golden önce de topa bilerek dokunmadığını belirterek, ''Son 4 maçta Galatasaray'dan 10 puan aldık. Bunun birazda şansla ilgisi olabilir. Biz iyi oynarken, onlar kötü günlerinde oluyorlar. Moralsiz oluyorlar. Örneğin geçen sene Hamburg'a yenildikleri maç sonrası karşılaşmıştık. Biz kazanmayı hak ettik. Bulduğumuz pozisyonları değerlendirdik. Bunun sonucunda galip geldik.

Golden önce bizim sahamızda bir pozisyon oldu, orada topa elle temasım oldu. Ama golde elime değdiğinin farkında değildim. Maçtan sonra arkadaşlar "elle aldın" dediler. "Hayır elimi kullanmadım" dedim. Sonra televizyondan baktığımda topun elime çarptığını gördüm.'' diye konuştu.

Hakem hatalarının sonuca tesir etmediğini iddia eden Koray Arslan, ''Rijkaard, Avrupalı gibi düşünüyor. Bizim galibiyeti hak ettiğimizi söyledi. Hakem hataları vardı. Dos Santos'un pozisyonu da penaltı değildi. Ama hatalar bizim galibiyetimize gölge düşürmemeli, galibiyeti biz hak ettik.'' diyerek sözlerini tamamladı.

(CİHAN)

Etiketler :